Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Για τον Καλλίνικο μας





















  Η αχαριστία ειναι το μόνο αμάρτημα για το οποίο παραπονέθηκε ο Ιησούς (θαύμα 10 λεπρών). Ο λόγος σας είναι σαν ακρόαση του θείου Παύλου. Ο ταπεινός σας βίος σας είναι σαν οπτικοποίηση του Γεροντικού. Η Αρχιερατική σας παρουσία είναι σαν εναγκαλισμός και ασπασμός με τον Ναζωραίο.

Εντοπίστηκε χασισοκαλλιέργεια με 53 δέντρα στην Αργολίδα - Συνελήφθη 42χρονη
























 Συνελήφθη μία 42χρονη, ενώ αναζητείται ένας 47χρονος, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών Κατασχέθηκαν 53 δενδρύλλια κάνναβης, πάνω από 4,5 κιλά κάνναβης, ζυγαριές κ.α. Εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασική περιοχή του Δήμου Άργους Αργολίδας, αποτελούμενη από 53 δενδρύλλια κάνναβης.

Επίσκεψη στο θέατρο Badminton από τον "ΔΑΝΑΟ"





















 Φίλοι και μέλη του Συλλόγου Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» πραγματοποιούν επίσκεψη στο θέατρο Badminton,  την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 για την παρακολούθηση  της μουσικοχορευτικής παράστασης «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…..»

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην Καραθώνα





















 Ο Ιορδάνης Δαμιανός (φωτό) μόλις έχει εντοπίσει μία θαλάσσια χελώνα νεκρή στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο.  Η χελώνα ξεβράστηκε στην παραλία και ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Η Γιορτή Καστάνου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας γιορτάζει τα 30 της χρόνια























 Πριν από 30 χρόνια, οι κάτοικοι της Καστάνιτσας Αρκαδίας για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους αλλά και τη χαρά τους για τον ευλογημένο καρπό που τους προσφέρει απλόχερα η γη τους κάθε φθινόπωρο, τόλμησαν και αναβίωσαν την Γιορτή Καστάνου, με ρίζες από τα τέλη του 18ου αιώνα. Μια γιορτή που έχει ως στόχο την ανάδειξη του καστάνου ως το κύριο προϊόν της Καστάνιτσας αλλά και την προβολή του παραδοσιακού και αρχαιότερου τσακωνοχωριού του Πάρνωνα. Στο πέρασμα των χρόνων η γιορτή εξελίχθηκε και πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του Πάρνωνα και πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στο Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας τα δημοσιεύματα για τη ΦΕΤΑ
























 Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά, συμφωνήθηκε ότι η χρήση του όρου ΦΕΤΑ θα επιτρέπεται μόνο αν συνοδεύεται από διατυπώσεις όπως «τύπου φέτας», «στιλ φέτας», «απομίμηση φέτας».

 

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Δήμαινα


Εθελοντική Αιμοδοσία τη ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10/13 στη ΔΗΜΑΙΝΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ (09:00-13:00)

Παρέμβαση με πρόσκληση της Άλλης Πρότασης

 Κείμενο εννιά σημείων για διάλογο όπως προέκυψε στην συνέλευση της Άλλης Πρότασης που πραγματοποιήθηκε στην Τίρυνθα στις 14/10.

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου μέλη και φίλοι της Άλλης Πρότασης βρεθήκαμε για να συζητήσουμε το παρόν και το μέλλον της παράταξής. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη γνωστή και πολύ δύσκολή συγκυρία για το λαό αυτής της χώρας. Επί σειρά ετών οι πολιτικές που εφαρμόζονται περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν το κοινωνικό κράτος, περιστέλλουν τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά χορήγησης του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους και εποχικούς πυροσβέστες

 Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε χθες τροπολογία για την επαναφορά χορήγησης του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους και εποχικούς πυροσβέστες για το διάστημα που δεν εργάζονται και είναι άνεργοι. Η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους είχε διακοπεί με τον μνημονιακό νόμο3986/2011 , άρθρο 39.

Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού απο το Δημοτικό Θέατρο Άργους

 Το Δημοτικό Θέατρο Άργους οργανώνει, για την σχολική χρονιά 2013-14, εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους.Θα λειτουργήσουν τμήματα ανά ηλικιακές ομάδες και τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται στις διαμορφωμένες αίθουσες των Στρατώνων του Άργους κάθε Παρασκευή απόγευμα. 

Τ. Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ: Πλαστές διαχωριστικές γραμμές

 Σχολιάζοντας τις ζυμώσεις ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή την τροπολογία για «διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα», απ' αφορμή της Χρυσής Αυγής, ο αστικός Τύπος ζητάει να υπάρξει «διακομματική συνεννόηση» και συνεργασία. «Η διακομματική συνεννόηση είναι μία κατάκτηση που πρέπει να περιφρουρηθεί, ώστε να καταστεί μόνιμη και γόνιμη για όλα τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τη θωράκιση της δημοκρατίας», έγραφαν χτες τα «Νέα». Με το ίδιο πάνω κάτω περιεχόμενο, άλλες εφημερίδες, όπως το «Εθνος», επανέφεραν έννοιες όπως το «δημοκρατικό τόξο», έγραφαν ότι «οι δημοκρατικοί θεσμοί και η έννομη τάξη δεν επιτρέπεται να παραδίδονται στο έλεος των εχθρών τους» και ότι «πρωταρχική υποχρέωση των κομμάτων είναι η προστασία της δημοκρατίας».

Διακήρυξη της Δημοκρατικής Αριστεράς Αργολίδας για τις Δημοτικές εκλογές του 2014 στο Δήμο Αργους – Μυκηνών

1. Και εμείς, οι δημότες του μισού Νομού Αργολίδας - όση και η έκταση του Δήμου Αργους – Μυκηνών, πορευόμαστε αγκομαχώντας, με ανησυχία για το μέλλον. Σαν να ξυπνήσαμε από γλέντι που κράτησε 40 χρόνια, δίνοντας προτεραιότητα στο εφήμερο, παραγνωρίζοντας την ποιότητα, βασικές κοινωνικές αρχές και αποθεώνοντας την αναξιοκρατία και την ιδιοτέλεια. Και ας έχουμε δύο (2) υπουργούς στην Κυβέρνηση και ας εκκρεμούν, έτσι πρόχειρα, τα ανέκδοτα : Ανάβαλος, προαστιακός σιδηρόδρομος Αργους - Ναυπλίου, τουρισμός στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, διαχείριση διάθεσης των εσπεριδοειδών με σύστημα και ακόμη άλλα πολλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου