Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Plan B έκτακτου Eurogroup στις 29/4 Εβδομάδες... Παθών με στόχο συμφωνία έως το Εurogroup της 24/4. Αν δεν καταστεί εφικτό, έκτακτη Σύνοδος στο τραπέζι αφού μετά λήγει το 2μηνο. Ανασύνταξη δυνάμεων το Πάσχα, BG και τεχνικές συναντήσεις από εβδομάδα, με... διάλειμμα συνόδου ΔΝΤ.

Γ. Βαρουφάκης: Επανεκκινούμε την διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων

“Κάνοντας όμως ορθολογική χρήση των υφιστάμενων δημόσιων περιουσιακών στοιχείων”. Το "μαξιλάρι" του ΤΧΣ για bad bank.

M. Valls: Το Παρίσι αναμένει από την Αθήνα "λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις"

Eάν θέλει να λάβει νέα βοήθεια, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ενισχυμένο "απαγορευτικό" για έντοκα από την ΕΚΤ

Απαγορεύει αγορές εντόκων από θυγατρικές τραπεζών, καθώς και "ύποπτο" δανεισμό φορέων του Δημοσίου, μετά από ενδείξεις για ανάλογες πρακτικές στις τελευταίες δημοπρασίες ΕΓΕΔ.
ΕΥΡΩΠΗ

Προς υψηλό 15ετίας οι ευρωαγορές, ρεκόρ για τον FTSE 100

Προς υψηλό 15ετίας οι ευρωαγορές, ρεκόρ για τον FTSE 100 Σε θετικό έδαφος και τροχιά προς υψηλό 15ετίας κινούνται την Παρασκευή οι ευρωπαϊκές αγορές, λαμβάνοντας την σκυτάλη των κερδών από τις θετικές συνεδριάσεις σε ΗΠΑ και Ασία και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να αγοράζουν ομόλογα σε έναν κόσμο χαμηλών ομολογιακών αποδόσεων. Σε ιστορικό υψηλό ο βρετανικός FTSE 100.
ΔΙΕΘΝΗ

O Erdogan σε ρόλο συμφιλιωτή

O Erdogan σε ρόλο συμφιλιωτή Αυτή τη στιγμή ο μουσουλμανικός κόσμος διαλύεται, παρατήρησε με ανησυχία ο T. Erdogan. Η δε προοπτική εξόδου του Ιράν από την διεθνή απομόνωση, δημιουργεί ένα νέο δίλημμα για την Άγκυρα: να επικεντρώσει στις οικονομικές ευκαιρίες που ανοίγονται ή να “οχυρωθεί” απέναντι στο ενδεχόμενο ανάδυσης ενός νέου περιφερειακού ηγεμόνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου