Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Μία ψαρόβαρκα επιστρέφει από την απογευματινή ψαριά στον Αργολικό κόλπο, Ναύπλιο, Σαββάτο 25 Απριλίου 2015. Έντονη ήταν η συννεφιά  και η σκόνη από την Αφρική ,στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος 

1 BAND FESTIVAL ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Μια άλλη διάσταση στο χαρακτήρα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ναυπλιέων, με την πρώτη διοργάνωση του 1ου Band Festival, στoοποίo συμμετείχαν  φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα, στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο. 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΥΠΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ

Το  Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στο ΔΑΚ Κουτσοποδίου  πραγματοποιήθηκε φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε πρωταθλήτρια Αργολίδας ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και την Δόξα Μεγαλόπολης. Στο ημίχρονο του παιχνιδιού  έγιναν οι απονομές του κυπέλλου στην  πρωταθλήτρια ομάδα του Κουτσοποδίου  και των μεταλλίων από την  ΕΠΣΑ Αργολίδος .

ΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΠΑΘΗ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ( ΠΡΟΝΟΙΑ) ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΗΝ ΑΡΛΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΤΟ ΜΠΑΡ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ"

 Ένας από τους σημαντικότερους μοναστές της Αθωνικής πολιτείας και Ναυπλιώτης στην καταγωγή (Πρόνοια Ναυπλίου), ο γέροντας Ιερόθεος Καρυώτης, κατά κόσμον Ιερόθεος Σώμος, εκοιμήθη.

Άνθρωπος αφιερωμένος στον μοναχισμό, υπήρξε ο ιδρυτής του περιοδικού «Πρωτάτον» τον Οκτώβριο του 1982 το οποίο συνέχισε ο επίσης πρόσφατα εκλιπών γέροντας Μωυσής.

Υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα και ξεχωριστός άνθρωπος. Λέγεται πως είναι ο άνθρωπος που ενέπνευσε την Αρλέτα να γράψει το τραγούδι « Το μπάρ ναυάγιο».

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ BASKET ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ι. ΣΑΜΑΡΤΖΗ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ


Το Σάββατο 2-5-2015 στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου και ώρα 16:00 θα γίνει φιλανθρωπικός αγώνας Μπάσκετ. Ολα τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Γ.Σαμαρτζη-Πολιτεία Αγάπης.....προπώληση προσκλήσεων στα Goodys Flocafe Nafplio Goodys  Rosso cafe  Οιακας τιμή εισόδου 5€....!!! Εθνική παλαιμάχων...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥ.Ρ.Α. ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

Στo πλαίσιο του προγραμματισμού σειράς επισκέψεων σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, την Πέμπτη 23/4 κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της ΑΥΡΑ συναντήθηκε με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ανοιξιάτικη εικόνα  με ανθισμένα λουλούδια  στην  πόλη του Ναυπλίου με φόντο το κάστρο Παλαμήδι, Σάββατο 25 Απριλίου 2015.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ 200 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

 STUDIO B&G 
Ο Δήμος Ναυπλιέων και η Ελληνική ομοσπονδία Τοξοβολίας συνδιοργάνωσαν τους Πανελλήνιους  αγώνες Τοξοβολίας ανοιχτού χώρου. Οι αγώνες  έγιναν στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Αγίας Τριάδας με συμμετοχή 200 τοξοβόλων από πολλούς συλλόγους της χώρας. 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια έγιναν τα εγκαίνια του Ιερού ναού του  Αγίου Εφραίμ του νέου ,στο δημοτικό διαμέρισμα  Τημενίου  του δήμου Άργους -Μυκηνών , από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο το Σάββατο 25 Απριλίου 2015. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από το απόγευμα της Παρασκευής όπου έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων από τον Επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο και κατόπιν τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός. Ανήμερα των εγκαινίων Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος τέλεσε τα εγκαίνια του ναού και την θεία Λειτουργία . Στην κατάμεστη από πιστούς εκκλησία ο Μητροπολίτης τόνισε την αξία της ακολουθίας των εγκαινίων ενός ναού, καθώς και για τον αγώνα που πρέπει να κάνει κάθε χριστιανός προκειμένου να ζει μία ενάρετη ζωή που θα τον ωφελεί πνευματικά τον ίδιο και τους γύρω του. 

ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

Υποδοχή  των Ιερών Λειψάνων των αγίων Ραφαήλ Ειρήνης και Νικολάου θα γίνει στο ενοριακό ναό του Αγίου Βασιλείου Άργους ,κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ Νεκταρίου και  εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου ,κατά το διάστημα από της 6  έως 13 Μαΐου 2015. Θα μεταφερθούν εκ της Ιεράς Μονής των Αγίων Ραφαήλ Ειρήνης και Νικολάου της Λέσβου ,τα Ιερά  αυτών λείψανα  προς προσκύνηση και αγιασμού των πιστών .

Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και περί ώρα 18 .00 μμ επί της οδού Ναυπλίου (τέρμα) έναντι  των νέων εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ, (περιοχή Αγίου Βασιλείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου