Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ (ΚΕΜΧ) ΝΑΥΠΛΙΟΥ

STUDIO B&G 
Το προστάτη του Άγιο  Γεώργιο  τίμησε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 το στρατόπεδο του Μηχανικού στο Ναύπλιο παρουσία του διοικητή του ΚΕΜΧ, Σχη(ΜΧ) Ανδρέα Κορωνάκη, των αξιωματικών και οπλιτών του στρατοπέδου καθώς και του Ιερού κλήρου. Της εορτής προηγήθηκε  δοξολογία στο ηρώο του στρατοπέδου . Κατόπιν ο διοικητής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στρατιωτών και ακολούθησε παρουσίαση όπλων από μόνιμα στελέχη του ΚΕΜΧ. Στην τελετή παρέστησαν ο μητροπολίτης Αργολίδος   Νεκτάριος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Β.Σιδέρης  , εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κα.  

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

STUDIO B&G 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στον  Μητροπολιτικό  ιστορικό  Ναό  του Άγιου Γεώργιο στο Ναύπλιο η μνήμη του Αγίου. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κήρυξε τον θείο λόγο και μίλησε για τον βίο του Αγίου Γεωργίου. Προς προσκύνηση είχε τεθεί τεμάχιο του Αγίου.
Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδος Γ. Ανδριανός  και πάρα πολύς  κόσμος.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΑΣ KAI BINTEO

STUDIO B&G 
Την παραμονή της  εορτής του Αγίου Γεωργίου  αναβιώνει με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου  Λευκακίων , ένα παλαιό έθιμο , της περιφοράς της Ιερής Εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τα άλογα. Η πομπή ξεκινάει από την εκκλησία του όπου τελείται  εσπερινός  και μετά το πέρας  καβαλάρηδες  παίρνουν την εικόνα από τον Ιερέα και την περιφέρουν στο χωριό . Κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί και συμμετέχει στην περιφορά της εικόνας.
 

ΤΑ ΠΥΡΓΙΩΤΙΚΑ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ KAI BINTEO

STUDIO B&G 
Μέγας πανηγυρικός   εσπερινός  μετ' αρτοκλασίας  και θειου κηρύγματος τελέσθηκε στον ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου Πυργιωτίκων . Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτανεία της Ιερής εικόνας του Αγίου Γεωργίου σε όλη την κωμόπολη προς ευλογία των κατοίκων. Ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με ζωντανή μουσική και φαγητό. Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος , η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Π.Καλκούνου , ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Π.Χρηστίδης. Στον πανηγυρικό εσπερινό έψαλλε  μικτός χορός υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη και χοράρχη  Κ.Ρούτουλα.

H ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Ναυπλίου εορτάζει τον Άγιο Γεώργιο στον ομώνυμο  Μητροπολιτικό ναό που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Την παραμονή  της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός  χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου  επισκόπου  Επιδαύρου  Καλλινίκου .  Προς προσκύνηση είχε τεθεί τεμάχιο του Αγίου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου