Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΨΑΡΕΜΑ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ

Ένας  άνδρας από την Σερβία που μένει μόνιμα στην Ελλάδα ,έπιασε ένα χταπόδι πέντε κιλών στην τοποθεσία του Φάρου στο λιμάνι της πόλης του Ναυπλίου,  Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

ΑΡΓΟΣ- ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Ένα λουλούδι κλέφτης ,σε τοποθεσία στην πόλη του Άργους, Κυριακή 26 Απριλίου 2015.Οι "κλέφτες" είναι οι σπόροι των φυτών που ανήκουν στην οικογένεια των Σύνθετων (Compositae ή Asteracae). Οι σπόροι αυτοί διαθέτουν μια τριχοειδή κεφαλή, που τους δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις ελαφρές ριπές του αέρα και να πετάνε σαν αλεξίπτωτα.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΕΛΙΣΣΑ

Μία μέλισσα  πετά πάνω από άνθη λουλουδιών σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΑΧΝΗ

Μία πράσινη αράχνη πάνω σε μία μαργαρίτα σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 26 Απριλίου 2015. Οι αράχνες ανήκουν στην κλάση των Αραχνιδών και δεν έχουν φτερά. (Τα έντομα ή εξάποδα είναι τα μόνα αρθρόποδα που φέρουν φτερά) Πολλές αράχνες πλέκουν ιστό, όπου παγιδεύουν έντομα, τα οποία αποτελούν την κύρια τροφή τους.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΛΑΔΑΝΟ ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ

Άνθη από το ιαματικό λουλούδι Λάδανο ή Cistus creticus σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 26 Απριλίου 2015. Τα Ελληνικά είδη στην αρχαιότητα ήταν γνωστά µε τα ονόµατα κίσθος, κίσθαρος, ενώ σήµερα υπάρχουν διάφορα ονόµατα όπως κουνουκλιές, ξισταριές, λαδανιά κ.α. Υπάρχουν σε όλη τη μεσογειακή λεκάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου