Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο Δ. Καμπόσος «εξορίζει» τη Λαϊκή Αγορά στην άκρη της πόλης

33874115
Στην ...εξορία σκέφτεται να στείλει ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών τη Λαϊκή Αγορά του Άργους για τουλάχιστον δυόμισι μήνες λόγω των έργων της ανάπλασης.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πωλητών είναι εξοργισμένοι καθώς θεωρούν ότι τα έσοδά τους θα μειωθούν κατακόρυφα...
Σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Καμπόσου, όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου, η Λαϊκή θα πρέπει να μεταφερθεί στην αρχή της Δαναού, από τη διασταύρωση με την οδό Μεσσηνίας και Αρκαδίας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Θεάτρου.
Στην επεισοδιακή σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στο Μπουσουλοπούλειο, ο Δήμαρχος δεν ήθελε να δεχθεί με τίποτα το ενδεχόμενο η Λαϊκή να λειτουργήσει προσωρινά στην οδό Φείδωνος (από τα Δικαστήρια και νότια) θεωρώντας ότι έτσι θα επιβαρυνόταν το κυκλοφοριακό.
Οι αγανακτισμένοι πωλητές, συνεχώς επαναλάμβαναν ότι το μεγάλο κομμάτι των πελατών τους, κυρίως οι νοικοκυρές με τα καροτσάκια, δεν πρόκειται να πατήσουν το πόδι τους στο χώρο. Κι εκείνος είχε ως αντεπιχείρημα ότι ακριβώς δίπλα υπάρχει χώρος πάρκινγκ...
Η οργή των πωλητών πάντως, έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν κυκλοφόρησε ένα κείμενο το οποίο ο κ. Καμπόσος, όπως λένε, τους είχε μοιράσει (και μάλιστα με την υπογραφή του) πριν από δύο χρόνια και τους ανέφερε ότι: «Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τα δικαιώματα των εμπόρων και των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό και να μην υπάρξει καμία αλλαγή στη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς κατά τη διάρκεια της Αστικής Ανάπλασης». (βλ. φωτογραφία 2)
Όπως αναφέρει πωλητής της Λαϊκής: «Πώς θα "αναβαθμιστούν τα δικαιώματά μας" όταν θα μειωθούν περισσότερο από το μισό τα τετραγωνικά της Λαϊκής; Χαμένοι δεν θα βγούμε μόνο εμείς αλλά και οι πολίτες που ψωνίζουν στη Λαϊκή καθώς και δεκάδες καταστηματάρχες του κέντρου, που λόγω Λαϊκής αυξάνουν κι αυτοί την εμπορική τους κίνηση».
http://argolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου