Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Tο στρατόπεδο Ναυπλίου υποδέχτηκε το νέο έτος


Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο του Ναυπλίου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ.Ιάκωβο και τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου κ.Καλλίνικο.
Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν, ο διοικητής του ΚΕΜΧ Ναυπλίου Λεωνίδας Κακαβάς, πολλοί αξιωματικοί και οπλίτες του στρατοπέδου, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος.
Στην συνέχεια η χορωδία του στρατοπέδου είπε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους επισήμους.Για την ιστορία το πρωτοχρονιάτικο φλουρί έπεσε στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ.Κωστούρο.

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Με την καθιερωμένη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο εορτάστηκε το νέο έτος λειτουργούντος του αρχιερατικού επιτρόπου της ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος π.Βασιλείου Σουλάνδρου και ιερέων της πόλεως του Ναυπλίου.
Στην δοξολογία παρέστησαν οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του νομού και της πολης του Ναυπλίου.
Στην συνέχεια έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο και τον Θεοφιλέστατο Επιδαύρου Καλλίνικο.
Κατά  την δοξολογία και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Α.Χειβιδόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πουλάς και Λαπαθιώτη, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αργολίδας Φ. Δαμούλος, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου Παιβανάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι και αρχηγοί της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης αντίστοιχα του δήμου Ναυπλιέων Τ.Σαλεσιωτης και Χ.Γραμματικόπουλος και πολλοί άλλοι.

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ



 Με δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο Άργος εορταστικέ ο ερχομός του νέου έτους χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επιδαύρου Καλλινίκου και ιερέων της πόλεως του Άργους.
Κατόπιν έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο δημαρχείο της πόλης του Άργους από τον δήμαρχο Άργους - Μυκηνών Δ.Καμπόσο.
Στην δοξολογία και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθησαν: ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, οι αντιδήμαρχοι Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κρίγκος και Χρήστος Πετσέλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ι.Μαλτέζος, oαρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Σωτήριος Κοτσωβός  και πολλοί άλλοι.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Όλως  ιδιαιτέρως τιμά η πόλη  του Άργους την εορτή του Αγίου Βασιλείου, όπου βρίσκεται και ο   ομώνυμος Ιερός Ναός. Την  παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος  του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου  παρουσία πλειάδος Ιερέων από το Αργος και τις γύρω περιοχές. Κατά τον εσπερινό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Βασιλείου. Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο επίσκοπος Επιδαύρου κήρυξε τον θείο λόγο . Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου , Παρόντος  και του  Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Ιακώβου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη δοξολογία για το νέο έτος παρόντος της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Άργους Μυκηνών ,με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δ.Καμπόσο, καθώς και του βουλευτή Αργολίδος κ. Ι. Ανδριανού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου