Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Γιατί οι άνθρωποι πίστευσαν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού, ενώ τον έβλεπαν σαν άνθρωπο; Μια σύντομη απάντηση δίνει ο Μέγας Αθανάσιος στο έργο του Περί Ενανθρωπήσεως, παραγ. 15:

«Επειδή οι άνθρωποι απεμακρύνθησαν από την ορθήν αντίληψιν περί Θεού και είχον εστραμμένα προς τα κάτω τα μάτια, σαν να είχον βυθισθεί εις βυθόν, ανεζήτουν τον Θεόν εις την δημιουργίαν και τα αισθητά, κατεσκεύασαν ως θεούς των ανθρώπους θνητούς και δαίμονας˙ διά τούτο ο φιλάνθρωπος και κοινός Σωτήρ όλων, ο Λόγος του Θεού, λαμβάνει διά τον εαυτόν του σώμα, και με τους ανθρώπους ως άνθρωπος συναναστρέφεται και βοηθεί τας αισθήσεις όλων.

Έτσι και εκείνοι που σκέπτονται ότι ο Θεός είναι σωματικός, διά των έργων τα οποία ο Κύριος κάνει με το σώμα, δι’  αυτών να εννοήσουν την αλήθειαν και δι’  αυτού να σκεφτούν τον Πατέρα.
Περισσότερα...

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

"Η Ορθοδοξία είναι η πνευματική θεμελίωση και η ουσιαστική διδασκαλία του Χριστού" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμά του από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αντωνίου, ενώ μίλησε και για την Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία που καλό είναι να συνδυάζονται, αφού μόνες τους δεν φέρνουν την σωτηρία.
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου