Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013


Ο φορέας διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγρότοπου Μουστού και ο σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής την Τέταρτη απελευθέρωσαν ένα τσακάλι και τρεις γερακίνες.

Ο φορέας διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγρότοπου Μουστού και ο σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής την Τέταρτη απελευθέρωσαν ένα τσακάλι και τρεις γερακίνες.
Το τσακάλι ηλικίας περίπου δυο ετών είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένο στον υγρότοπο του Μουστού, μετά από δυο μήνες περίθαλψης έγινε καλά και βέβαια ήρθε η ώρα του να επιστρέψει στο φυσικό του σπίτι. Επίσης τραυματισμένες είχαν βρεθεί και οι τρεις γερακίνες.
Την απελευθέρωση του τσακαλιού και των τριών γερακίνων παρακολούθησαν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Κυνουρίας, όπως και από το Ναύπλιο, μάλιστα τα παιδιά που απελευθέρωσαν τα ζώα επιλέχθηκαν ύστερα από κλήρωση.
Η απελευθέρωση τους έγινε στην περιοχή Χερονήσι του υγρότοπου Μουστού.Ο υγρότοπος Μουστού βρίσκεται στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας λίγο μετά το Άστρος, είναι προστατευόμενη περιοχή, είναι τόπος ξεκούρασης και φαγητού για μεταναστευτικά πουλιά, ενώ είναι και το « σπίτι » για πολλά ζώα που ζουν μόνιμα εκεί, όπως το νεαρό τσακάλι, που έκλεψε τις καρδιές όλων μας.

H αθλητική ατζέντα του Σαββατοκύριακου για το ποδόσφαιρο


Συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Αργολίδας. Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:



ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΚΑΠΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ



Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στο κτίριο του, στην Πρόνοια Ναυπλίου. Παρών ήταν ο δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτριος Κωστούρος ,ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ ,Δημήτριος Μπακέας , όλο το συμβούλιο καθώς κι ο ιερέας πατέρας Ιωάννης Παπαϊωάννου ο οποίος ευλόγησε και την βασιλόπιτα. Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε το σημαντικό έργο που κάνει η διοίκηση του ΚΑΠΗ και πως παρόλο την κρίση που υπάρχει ,ο ίδιος καθώς και ο πρόεδρος θα προσπαθήσουν για το καλύτερο του ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου