Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Δημητριάδος: ''Δεν αρμόζει σε χριστιανό να ξεχωρίζει τους ανθρώπους''

dimitriados ignatios11
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ μίλησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις, όπως για τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την δήλωση Κουράκη καθώς και για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.
Ερωτηθείς αν μπορεί η Εκκλησία να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ρατσισμού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι «η Εκκλησία το κάνει πλέον πολύ καθαρά αυτό».
«Για εμάς το κήρυγμά μας, ήταν, είναι και είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού, απ΄ όπου και αν προέρχεται και τι πιστεύει. Δεν παύει αυτός ο άνθρωπος να είναι δημιούργημα του Θεού», ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος τόνισε: «Δεν αρμόζει σε ορθόδοξο χριστιανό να ξεχωρίζει τους ανθρώπους, αλλά ακόμη και σε έλληνα δεν αρμόζει.»
Σε ερώτηση να σχολιάσει εκείνες τις εκκλησιαστικές φωνές, οι οποίες κάνουν λόγο για καλοδεχούμενο ενθικισμό τα φαινόμενα ρατσισμού ο κ. Ιγνάτιος έκανε λόγο για ελάχιστες φωνές. 
«Πιστέψτε με, αυτές οι ελαχιστότατες αυτές φωνές δεν εκφράζουν το σύνολο της Ιεραρχίας και τον κλήρο μας. Μάλλον λησμόνησαν την ιστορία αυτού του τόπου η θα πρέπει να ξαναμελετήσουν ιστορία», πρόσθεσε ο κ. Ιγνάτιος.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος απάντησε και για την δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη για τον λεγόμενο φόρο στους χριστιανούς, με αφορμή το πρόσφατο συνέδριο στο Α.Π.Θ με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά».
«Νομίζω ότι και εκεί χρειάζεται περισσότερη πληροφόρηση! Οι μισθοδοσία των κληρικών δεν είναι δωρεά, είναι μια υποχρέωση του ελληνικού κράτους από την εκκλησιαστική περιουσία που πήρε. Ταυτόχρονα απορρέει από την ήδη φορολογία που υπάρχει στην Εκκλησία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.
Σε ερώτηση για τον λεγόμενο διαχωρισμό Εκκλησία – Κράτους ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε: «Μιλάμε για διαμόρφωση σχέσεων, διότι ο χωρισμός έχει μέσα του αρνητισμό και δείχνει αντίθεση και αντιπαλότητα.»
«Εν τούτοις ένας καλόπιστος διάλογος σε κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, είναι απόλυτα αναγκαίος. Εγώ ξέρω ότι ουσιαστικά γίνεται, αφού υπάρχει επιτροπή Εκκλησία και Πολιτείας που εξετάζουν από κοινού πολλά θέματα», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Ιγνάτιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου