Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΕΡΩΔΙΟΣ ΨΑΡΕΥΕΙ

Ένας λευκός ερωδιός ψαρεύει στις εκβολές του ποταμού Πάνιτσα στην περιοχή της Νέας Κίου ,Αργολίδος, Τετάρτη 1 Απριλίου 2015.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΔΥΝΑΤΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ

Κύματα στην παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου από τους δυνατούς Νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή,  Τετάρτη 1 Απριλίου 2015.

ΝΑΥΠΛΙΟ «ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ»


STUDIO B&G
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα , η πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αργολίδας Μαίρη Ζηλεμένου, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου και η Ιστορικός Τέχνης της Πινακοθήκης Ναυπλίου Λαμπρινή Καρακούρτη για την εκδηλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Απριλίου στο Ναύπλιο με θέμα: «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Μια διαδρομή στο χρόνο και το χώρο» 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ

Κόκκινες παπαρούνες σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου , Τετάρτη 1 Απριλίου 2015. Είναι  το πιο γνωστό είδος στην Ελλάδα η κοινή παπαρούνα των αγρών, με επιστημονική ονομασία Μήκων η ροιάς (Papaver rhoeas), μικρό λουλούδι με κόκκινα άνθη μαύρα στη βάση τους, που ανθίζουν την άνοιξη, δίνοντας μαζί με τις μαργαρίτες ένα χαρακτηριστικό χρώμα στην Ελληνική ύπαιθρο ,θυμίζοντας ότι έρχεται το Πάσχα.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ

Ένας πράσινος βάτραχος σε τοποθεσία στην πόλη του Άργους, Τετάρτη 1 Απριλίου 2015. Ο βάτραχος είναι ένα από τα γνωστότερα αμφίβια. Το γένος των βατράχων ανήκει στην τάξη των ανούρων, που υπάγεται στα αμφίβια

ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ-ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Με αυτεπιστασία της Εφορείας  Αρχαιοτήτων  Αργολίδος έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο το έργο ανάδειξης της Ακροναυπλίας – έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Η Ακροναυπλία είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης του Ναυπλίου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίστηκε περισσότερο σαν ένας βράχος τουριστικής αξιοποίησης παρά ως αρχαιολογικός χώρος. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Βαμμένο στα λευκά δεσπόζει το καμπαναριό της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 1 Απριλίου 2015. Στην είσοδο της εκκλησίας  το 1831 δολοφονείται ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου