Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


Χιλιάδες παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο σε Αργολίδα και Μεσσηνία

 Ανέστειλαν από σήμερα Τετάρτη τα ΚΤΕΛ Αργολίδας και Μεσσηνίας την μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω ανεξόφλητων οφειλών.Τα προβλήματα αναμένονται μεγάλα, αφού οι μαθητές τόσο των απομακρυσμένων χωριών, όσο και των πιο κοντινών που πηγαίνουν σε σχολεία των γειτονικών πόλεων δεν θα μπορέσουν να πάνε στα μαθήματά τους.

Άμεση κινητοποίηση του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τον θάνατο κρατουμένου στις φυλακές Ναυπλίου

 Άμεση είναι η αντίδραση του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων μετά τον θάνατο 26χρονου Παλαιστίνιου κρατούμενου στις φυλακές Ναυπλίου, κατά πάσα πιθανότητα από φυματίωση. Το ΚΕΕΛΠΝΟ στέλνει ειδικό κλιμάκιο προκειμένου να έχει άμεση εικόνα της κατάστασης και να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια, καθώς ο θάνατος του κρατουμένου έγινε αιτία για εξέγερση μικρής έκτασης στις φυλακές Ναυπλίου.

 

Γ.Μανιάτης: Δεν συζητάμε συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο

«Τα ζητήματα περί συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο είναι έξω από οποιαδήποτε συζήτηση» τονίζει μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού –Μακεδονικού Πρακτορείου ο πρώην υπουργός και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης. «Εμείς έχουμε το δίκαιο της θάλασσας με το μέρος μας. Οι χερσαίες και οι νησιωτικές περιοχές της χώρας μας έχουν τη δική τους αποκλειστική οικονομική ζώνη ,που προσδιορίζεται με βάση την αρχή της μέσης γραμμής ίσων αποστάσεων. Είναι αυτό που το δίκαιο της θάλασσας μας δίνει και το οποίο εμείς χρησιμοποιούμε ως ισχυρό όπλο μας στις διαπραγματεύσεις με όλους τους γείτονες» τονίζει ο κ. Μανιάτης.

Δ.Κοδέλας: Οι διατάξεις για την αργία οδηγούν σε παράλυση τη Δημόσια Διοίκηση και σε ομηρία τους εργαζόμενους

 Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή περιστατικό αθρόας διάθεσης υπαλλήλων σε αργία στο νομό μας κατέθεσε ερώτηση, μαζί με τους Αλέξη Μητρόπουλο, Σοφία Σακοράφα, Στρατούλη Δημήτρη και Βασίλη Χατζηλάμπρου, προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου (νόμου 4093/2012) για την αυτοδίκαιη αργία οι οποίες έχουν οδηγήσει σε παράλυση τη δημόσια διοίκηση. Όπως σημειώνει, “οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ένα ειδικό καθεστώς αφόρητων ψυχολογικών πιέσεων και μιας ιδιότυπης ομηρίας απέναντι σε οποιονδήποτε ζητήσει την πειθαρχική τους ή και την ποινική τους δίωξη. Η κατάσταση παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, απειλώντας με κυριολεκτική κατάρρευση τη λειτουργία του κράτους”.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιφασιστικού - Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας

Δελτίο τύπου
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ
ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Xαριστικό Παζάρι Αλληλεγγύης που διοργανώθηκε από το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας . 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας για τον θάνατο του 26χρονου κρατούμενου στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου








 Σε υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί έχει μετατραπεί το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας ύστερα από τις καταστροφικές μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό του «Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο πλαίσιο περιστολής των δημοσιονομικών δαπανών και προσαρμογής στα μέτρα σκληρής λιτότητας της μνημονιακής πολιτικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου