Κυριακή 24 Μαρτίου 2013


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ


Εσπεριδοειδή (Ναύπλιο-22/03/2013)
Αχλαδιά (Ναύπλιο-22/03/2013)
Πυρηνόκαρπα (Ναύπλιο-22/03/2013)

ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ...


Μέχρι τις 25 Απριλίου θα μπορούν να ζητούν κωδικό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όσοι αγρότες θέλουν να υποβάλουν για φέτος δηλώσεις ΟΣΔΕ μέσω διαδικτύου.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, «στα πλαίσια της υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης 2013, δίνεται η δυνατότητα διαδικτυακής υποβολής της, η οποία εκτός της Αίτησης Ενίσχυσης διαφόρων καθεστώτων προς ΟΠΕΚΕΠΕ, περιλαμβάνει την Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του ΕΛΓΑ και την ετήσια ανανέωση της εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).
Όπως την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος θα δίνεται η δυνατότητα η Ενιαία Αίτηση Εκμετάλλευσης να έχει μεταβολές και στα γεωχωρικά δεδομένα.
Επιπρόσθετα, θα κλείνει οριστικά ο κύκλος της υποβολής της αίτησης καθώς θα επισυνάπτονται ηλεκτρονικά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση εγγραφής στην εφαρμογή διαδικτυακής υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης για τη λήψη κωδικού πρόσβασης.
Η αίτηση εγγραφής μπορεί να γίνει μέχρι 25/4/2013 και ακολούθως η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης θα είναι δυνατή από την ενεργοποίηση του λογαριασμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σχετικό μήνυμα, έως και την 1/5/2013.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής λήψης κωδικού πρόσβασης, ανεξάρτητα του τρόπου που υπέβαλαν την αίτησή τους κατά την προηγούμενη χρονιά. Δεν θα μπορούν να υποβάλλουν διαδικτυακώς την αίτησή τους όσοι έχουν κύρια και συμπληρωματική αίτηση».

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ
 

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Εξώσεις κακοπληρωτών, στο Μετόχι, από τη Μητρόπολη Ύδρας


Στην διαδικασία των εξώσεων έχει προχωρήσει η Μητρόπολη της Ύδρας  κατά των γεωργών και κτηνοτρόφων που εδώ και πολλές δεκαετίες εκμεταλλεύονται εκκλησιαστικές εκτάσεις στο Μετόχι της Θερμησίας, χωρίς να έχουν καταβάλει έστω και μια φορά το συμφωνηθέν αντίτιμο.
Η πρώτη έξωση, εκτελέστηκε πριν από δέκα ημέρες περίπου και αφορούσε καλλιεργητή, ο οποίος απομακρύνθηκε από την εδαφική έκταση που είχε μισθώσει «στον αέρα» από την εκκλησία, όπως αποδείχτηκε, μιας και ο ίδιος ουδέποτε είχε καταβάλει το ποσό που όριζε το μίσθωμα…
Συνομιλήσαμε για αυτό το θέμα την περασμένη εβδομάδα, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Ύδρας –Σπετσών –Αιγίνης -Τροιζηνίας και Ερμιονίδας κ.κ. Ευφραίμο οποίος  δήλωσε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» τα εξής: «Υπάρχουν μέσα στις εκκλησιαστικές εκτάσεις  τρεις -τέσσερις άνθρωποι ,οι οποίοι είναι συνεπείς ,πληρώνουν το ενοίκιο τους κανονικά  και έχουν κάνει τεράστιες περιουσίες. Εμείς ως μητρόπολη και από αυτές  τις εισφορές, συντηρούμε μια σειρά από έργα κοινωνικής ωφέλειας  και ιδρύματα όπως νοσοκομεία, γηροκομεία, σχολεία… Κάποια στιγμή, πρέπει να μάθουν όλοι να πληρώνουν. Είναι κάποιοι όμως, που εκμεταλλεύονται  πενήντα χρόνια τις εκτάσεις της εκκλησίας και ουδέποτε έχουν πληρώσει.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πλέον αυτούς που δεν πληρώνουν να πληρώσουν. Εν πάση περιπτώσει, ας τα αφήσουν αυτοί τα κτήματα, να μπούνε άλλοι μέσα. Γιατί να παραμένουν οι ίδιοι; Ας μην κρυβόμαστε, πίσω από το μυαλό όλων υπάρχει σκέψη να το κρατήσουν με το πέρασμα των ετών για δικό τους. Και ερωτώ, γιατί να είναι αυτοί οι δεκαεπτά οι προνομιούχοι και να μην πάρουν τη θέση τους με αυτή την λογική , χιλιάδες κόσμου που είναι ακτήμονες και άποροι»;
http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr

Βράβευσαν τους κορυφαίους των σχολικών πρωταθλημάτων (φωτογραφίες)


Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος το τμήμα φυσικής αγωγής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοργάνωσε με επιτυχία τους σχολικούς αγώνες λυκείων της Αργολίδας,σε ποδόσφαιρο,μπάσκετ,βόλεϊ,χαντ-μπολ και στίβο.
Την Πέμπτη σε μια όμορφη εκδήλωση που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου βραβεύτηκαν οι πρώτοι σε κάθε κατηγορία,τόσο στον στίβο όσο και στα ομαδικά αθλήματα.
Παρευρέθηκαν ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας κ.Γαληνός,ο κ.Κοτίτσας ως εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπλίου και οι διευθυντές των σχολείων,ενώ εκτός των βραβεύσεων το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε και καλλιτεχνικό μέρος με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και τμήματα χορών,παραδοσιακών και συγχρονων από σχολεία του νομού μας.
(φωτορεπορτάζ Κώστας Τασσόπουλος) www.argolidaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου