Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013


Στην Ιερά Μονή Ακαθίστου Ύμνου θα ταφεί ο Μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδας




















 Η παλαιά εθνική οδός Άργους - Τρίπολης, που χαράχτηκε με συνεχόμενες τριάντα και περισσότερες στροφές πάνω στους άγονους όγκους του Κτενιά ως το διάσελό του, τα Παλιάλωνα, είναι από τις πιο γνωστές αρτηρίες της Ελλάδας, η μοναδική επικοινωνία παλαιότερα με την κεντρική Πελοπόννησο, που περνούσε από τον Αχλαδόκαμπο για να καταλήξει στην Τρίπολη. Ο τρομερός «Κωλοσούρτης» μας δίνει στο ανέβασμά του μια από τις μαγευτικότερες απόψεις της Αργολίδας καθώς βλέπουμε από ψηλά προς τον Αργολικό κόλπο και το Ναύπλιο. Στα μισά της ανόδου μέσα στην ερημιά του τοπίου ψηλά στο διάσελο ένα έρημο γραφικό εξοχικό κέντρο και ένα γκρεμισμένο οχυρό της γερμανικής κατοχής.

Σήμερα στις 2 μ.μ. η σωρός του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου Β΄ στο Ναύπλιο





















 Ο Δήμος Ναυπλίου συμμετέχοντας στο πένθος για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου Β΄, ενημερώνει τους εμπλεκόμενους φορείς, τις αρχές, τους δημότες και το Χριστεπώνυμο πλήθος, ότι η σωρός του θα αφιχθεί στην πόλη του Ναυπλίου στις 14,00 και θα παραμείνει για προσκύνημα στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου έως την Πέμπτη ώρα 12,00 οπότε και θα ψαλλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Διαμαρτυρία στην ΔΕΗ Ναυπλίου

 Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ έγινε την Τετάρτη 27 Μάρτη 2013 για να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε καμία λαϊκή οικογένεια από το σωματείο τεχνιτών οικοδόμων Ναυπλίου- Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ και την Επιτροπή ανέργων Αργολίδας.

Ανακοίνωση του Α.Ο. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ Νέας Κίου για την εκδημία του Μητροπολίτη Αργολίδος

 Ως οικογένεια του Αθλητικού Ομίλου ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Νέας Κίου, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την εκδημία του Ποιμενάρχη μας Κυρού Ιακώβου Β'. 

Κλειστά και τα Ιατρεία της Αργολίδας αύριο

  Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου και επιθυμεί να ενημερώσει ότι για αύριο ημέρα Πέμπτη 28-3-2013 τα ιατρεία στη περιοχή Αργολίδος θα παραμείνουν κλειστά από τις 11:00 έως τις14:00 συμμετέχοντας στο πένθος.

Ημιαργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία κλειστά την Πέμπτη 28 Μαρτίου στην Αργολίδα





















 Η Αργολίδα τελεί από χθες σε τριήμερο πένθος και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Για τη διευκόλυνση των πιστών που επιθυμούν να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία, αποφασίσθηκε:

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι μικροί μαθητές του Δον Πινέλο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

 Για άλλη μια χρονιά οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού - νηπιαγωγείου "ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ" γιόρτασαν και τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου για την κοίμηση του κυρού Ιακώβου Β΄

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου, με την αναγγελία της κοιμήσεως του Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου του Β΄, συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση σήμερα 26 Μαρτίου 2013, και εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα:

Ψήφισμα της Χριστιανικής Ενώσεως ΄Αργους για την κοίμηση του κυρού Ιακώβου Β΄

 Μετά το θλιβερό άγγελμα της κοίμησης του επί 28 έτη Ποιμενάρχου της τοπικής Εκκλησίας κυρού Ιακώβου Β΄, το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Ενώσεως ΄Αργους, συνελθόν εκτάκτως εις τα γραφεία του επί της οδού Κοφινιώτου 23 στο ΄Αργος, σήμερα στις 26 Μαρτίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του,

αποφασίζει ομόφωνα: 

«Οι μπαλάντες του Ρομαντισμού συναντούν τις μπαλάντες του Κόσμου» στο Ναύπλιο

 ToΣάββατο 30 Μαρτίου 2013, στις 19.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Βουλευτικού ,το Δημοτικό Ωδείο “Κ.Νόνης” του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και το ORFEUSTRIO θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Οι μπαλάντες του Ρομαντισμού συναντούν τις μπαλάντες του Κόσμου»

Απάντηση σε ανάρτηση καταγγελία από τον Διοικητή του Α.Τ. Άργους


 Απάντηση στη ανάρτηση - καταγγελία που έκανε αναγνώστης μας πριν λίγες ημέρες, έδωσε με επιστολή του ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Γιώργος Σταμέλος.

"Το δημοσίευμά σας την 25-03-2013 : "Καταγγελία: Έκλεψαν το σπίτι μητέρας παιδιού με σύνδρομο Down στο Άργος και η αστυνομία την συνέλαβε" είναι τουλάχιστον, ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου