Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013


Δεν φταίνε τα παιδιά...

 Λίγο η άγνοια των μαθητριών που πιστεύουν ότι κάνουν πασαρέλα και πιο πολύ η παντελής αδιαφορία των καθηγητών αλλά και των γονέων,...  ιδού το θλιβερό θέαμα. Η σημαιοφόρος με την γόβα στιλέτο και αμφίεση από το καρναβάλι της περασμένης Κυριακής, στο έδαφος, να σέρνει την φουκαριάρα την σημαία..

Τα νοσοκομεία του Ναυπλίου και ο ρόλος του Ιωάννη Καποδίστρια

Το Παλαμήδι και αριστερά κάτω,
τμήμα του παλαιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, δεκαετία 1930. 
  Η απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας ασθενών και τραυματιών έγινε ιδιαίτερα αισθητή στον ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Οι Έλληνες από τις πρώτες κιόλας μέρες του αγώνα της Ανεξαρτησίας είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από τους τραυματίες των μαχών και τους νοσούντες από επιδημικέςκαι όχι μόνο ασθένειες. Αναπόφευκτα δηλαδή επακόλουθα των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής που χαρακτήριζαν τα στρατόπεδα των μαχητών και τις πόλεις που συγκεντρώνονταν οι πρόσφυγες. 

Δήλωση του Δ. Κοδέλα για την 25η Μαρτίου

“Υπάρχει άλλος δρόμος για τους λαούς.
Ποτέ δεν ήταν μονόδρομος η υποδούλωση και ο ραγιαδισμός στις “αυτοκρατορίες”...”

Η φετινή επέτειος για την επανάσταση του '21 γίνεται σε συνθήκες, όπου στην χώρα μας εφαρμόζεται για τρίτη χρονιά η καταστροφική και αποικιοκρατική μνημονιακή πολιτική και στην Κύπρο επιχειρείται, με τελεσίγραφα και εκβιασμούς, το γκρέμισμα της οικονομίας της και στη συνέχεια η λεηλασία της. 

Κομπίνες με επιστροφή ΦΠΑ σε Μεσσηνία - Αργολίδα - Λακωνία

 Σε δε­κά­δες ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ, σύμ­φω­να με τις εκ­κα­θα­ρί­σεις που κά­νουν οι ε­φο­ρί­ες, φθά­νουν οι ε­πι­στρο­φές ΦΠΑ που έ­λα­βε πα­ρα­νό­μως, τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια, με­γά­λος α­ριθ­μός α­γρο­τι­κών συ­νε­ται­ρι­σμών σε ό­λη τη χώ­ρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου