Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιεράρχες και πλήθος πιστών αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Ιάκωβο





Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, η εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου. Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από πλήθος Ιεραρχών και κληρικών ενώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος. Ο Ναός από νωρίς ήταν κατάμεστος από εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ,τους βουλευτές του νομού Ιωάννη Ανδριανό ,Ιωάννη Μανιάτη και Δημήτριο Κοδέλα καθώς και πλήθος πιστών που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον αγαπητό ποιμενάρχη τους.


Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Ιακώβου Β΄, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκοόπου Ιερωνύμου





















Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου ξεκίνησε πριν από λίγο η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου του Β΄.

Σήμερα στο Ναύπλιο το τελευταίο αντίο στον κυρό Ιάκωβο τον Β΄

Η Αργολίδα αποχαιρετά σήμερα τον Ποιμενάρχης της
 Ιάκωβο τον Β΄
 Τον Σεβασμιώτατον και Θεοπρόβλητον Μητροπολίτη της Αγιοτάτης Μητροπόλεως Αργολίδος υμών δε Πατρός και Ποιμενάρχου Αιωνία η Μνήμη

Ολη την νύχτα συνεχίστηκε η προσκύνηση της σορού του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας

 Συνεχίζεται από εχθές μέχρι και σήμερα το πρωί η προσκύνηση της σορού του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου στον ιερό ναό του πολιούχου της πόλεως του Ναυπλίου Αγίου Αναστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου