Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ημερίδα: "Γεωργία Ακριβείας" από την Κ.Α.Σ.Ο.Α. "ΔΑΝΑΟΣ"























 Η χρήση της υψηλής τεχνολογίας μέσα από τις πρακτικές της " Γεωργίας Ακριβείας ", συµβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της αρδευτικής πρακτικής, της φυτοπροστασίας και είναι πλέον επιβεβλημένη τόσο για την εξασφάλιση της ορθολογιστικής χρήσης των φυσικών πόρων, όσο και για την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων "Στον δρόμο της αγκινάρας"

Ο Τουριστικός Σύλλογος Επαγγελματιών Κάντιας Ιρίων, σε συνεργασία με της Ταβέρνες της περιοχής διοργανώνει "Τριήμερο Γεύσεων στο δρόμο της Αγκινάρας". Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις!  Σας περιμένουμε όλους στις 24, 25 και 26 Μάιου 2013 για να γνωρίσετε από κοντά την περιοχή μας.  Να πάρετε και εσείς μέρος σε κάποιες εκδηλώσεις και να έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε την Αγκινάρα Ιρίων.

Τουρνουά πινγκ πονγκ στο Ναύπλιο

  Το τμήμα πινγκ πονγκ του σκακιστικού συλλόγου Ναυπλίου «ο Άγιος Νεκτάριος» διοργανώνει αγωνιστικό τουρνουά στις 14 Απριλίου στο κυλικείο του κολυμβητηρίου Ναυπλίου.

Είχε προβλέψει την ημερομηνία εκδημίας του ο Μακαριστός Ιάκωβος





















 Όπως αποκάλυψε κατά την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος στον επικήδειο λόγο του, ο εκλιπών του είχε εκμυστηρευτεί την ακριβή ημερομηνία εκδημίας του.

Βίντεο από την εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου του Β΄





















Στον Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Επικήδειος λόγος του προέδρου Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος Γ. Δαρλάση εις Μητροπολίτην Αργολίδος κυρόν Ιάκωβον Β΄

Εκδημήσαντα εις Κύριον την 26ην Μαρτίου 2013, του οποίου η εξόδιος ακολουθία της εκφοράς του ιερού σκηνώματός του, ετελέσθη την Πέμπτη 28η Μαρτίου 2013 και ώραν 12ην μεσημβρινήν, εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου. 
 «Εν γήρα καλώ πρεσβύτης…αποθνήσκει Αβραάμ και προστίθεται προς τον λαόν αυτού»
Πεθαίνει Αβραάμ, όπως πεθαίνουν και όλοι οι Άγιοι της παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Όπως πεθαίνουν όλοι οι άνθρωποι που γεννιούνται σ’ αυτό τον φθαρτό και μάταιο κόσμο.
Σίγησε, έγειρε και κοιμήθηκε και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, προκαθήμενος της τοπικής μας Εκκλησίας. Όλη η Ιεροψαλτική οικογένεια, ιερωμένοι, λαϊκοί, παλιοί και νεότεροι, πενθούνε για την εκδημία του.

Γενική Συνέλευση Εμπορικού Συλλόγου Άργους

  Σας καλούμε στην Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άργους, την Δευτέρα 1η Απριλίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ.
 

Ο Γιάννης Μανιάτης κεντρικός ομιλητής στα Ιωάννινα

 Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σημερα Παρασκευή 29.3.2013 και ώρα 20.00 στα Γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.).

Άμεση προτεραιότητα το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 Κοινή συνεδρίαση για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί, αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 10.00, στην Τρίπολη, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα.

Ο άξιος μισθός του αξιολογητή



Άρθρο του
Ζαφείρη Ανδρέα
 Το κόστος της Βαλκάνιας εκδοχής του Θωμά ντε Τορκουεμάδα …ή αλλίως πόσο θα –μας- κοστίσουν τα μισθά(που δεν υπάρχουν) της «αξιολόγησης». Την εποχή που ο συγκάτοικος του (ας δούμε το ναζισμό με μια άλλη ματιά) Ι.Κωτούλα, κ. Ελ. Βενιζέλος λύνει το πρόβλημα της ανεργίας με 430 ευρώ μισθό, την περίοδο που το υπουργείο Παιδείας τάζει «υποτροφίες» 300 ευρώ , μέσω των δουλεμπορικών προγραμμάτων «μαθητείας», σε μια Ελλάδα της ανέχειας και της ανεργίας, όταν ακόμη και το Βατικανό εκλέγει ένα Πάπα , «φτωχούλη του Θεού» (..και ολίγον του Βιντέλα), το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται για ένα ακόμη μικρό και λιτό party ημετέρων αλλά και αλλοδαπών εμπειρογνωμόνων ( έτσι λέγονται στη διάλεκτο της συγκυβέρνησης οι γκάουλαϊτερ) .

Το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας για τα γεγονότα στο Λουτράκι

 Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως και στο Ναύπλιο, σημαδεύτηκαν από τις κινητοποιήσεις μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Από την Χαλκιδική, όπου έγινε πορεία ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και τη εξόρυξη χρυσού, μέχρι τους σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου, οι λαϊκές διαμαρτυρίες έβαλαν στο στόχαστρο την κυβερνητική πολιτική, την επίθεση που δέχεται ο κυπριακός λαός αλλά και τον νεοφασισμό.

Διήμερο νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Την Παρασκευή 22/3 και το Σάββατο 23/3 διοργανώθηκε το Διήμερο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ της Τοπικής Οργάνωσης Άργους – Μυκηνών στον πολιτισμικό χώρο του ωδείου «Δίεση».

Η «ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ» για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό

Άρθρο του
Γιάννη Γκιόλα

Κατά τη συνεδρίαση της ψήφισης του Προϋπολογισμού από το Δημ. Συμβούλιο Ναυπλιέων (15-3-2013) η «Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ» κατέθεσε τις προτάσεις της και προεχόντως εισηγήθηκε και ανέλυσε την εφαρμογή ενός εναλλακτικού – Συμμετοχικού Προϋπολογισμού.

Η σημασία της « κρητικής σχολής» των εικόνων στον "ΔΑΝΑΟ"

 Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει: ο κ. Σπυρίδων Νικ. Μαρίνης Θεολόγος - Ιστορικός Τέχνης με θέμα: Η σημασία της « κρητικής σχολής» των εικόνων.

Το αίτημα όλης της Αργολίδας μετέφερε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών

Αίσθηση προκάλεσε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος που αποφάσισε τελειώνοντας τον επικήδειο λόγο του στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου να μεταφέρει το αίτημα της Αργολίδας για σεβασμό της επιθυμίας του μακαριστού Μητροπολίτη Ιακώβου για τη διαδοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου