Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013


ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΎΜΝΟΥ ΝΕΡΑ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ


Η παλαιά εθνική οδός Άργους - Τρίπολης, που χαράχτηκε με συνεχόμενες τριάντα και περισσότερες στροφές πάνω στους άγονους όγκους του Κτενιά ως το διάσελό του, τα Παλιάλωνα, είναι από τις πιο γνωστές αρτηρίες της Ελλάδας, η μοναδική επικοινωνία παλαιότερα με την κεντρική Πελοπόννησο, που περνούσε από τον Αχλαδόκαμπο για να καταλήξει στην Τρίπολη. Ο τρομερός «Κωλοσούρτης» μας δίνει στο ανέβασμά του μια από τις μαγευτικότερες απόψεις της Αργολίδας καθώς βλέπουμε από ψηλά προς τον Αργολικό κόλπο και το Ναύπλιο. Στα μισά της ανόδου μέσα στην ερημιά του τοπίου ψηλά στο διάσελο ένα έρημο γραφικό εξοχικό κέντρο και ένα γκρεμισμένο οχυρό της γερμανικής κατοχής.
Στα έντεκα χιλιόμετρα των στροφών ένα ξάνοιγμα προς την πεδιάδα του Αχλαδόκαμπου, μεταξύ Κτενιά και Παρθενίου, διαγράφεται νότια. Δεξιά ένας δρόμος 4 χλμ. ανάμεσα σε άγονες ορεινές περιοχές οδηγεί στη θέση Νερά, όπου υπήρχε το χωριό Παλιοσκαφιδάκι. Εκεί υπάρχουν πηγές και πλατάνια κι ένα παλιό  εκκλησάκι ξαναχτισμένο από τους απόδημους. Μια μικρή δροσερή όαση, όπου γινόταν και το μεγάλο πανηγύρι του Αχλαδόκαμπου, της Αγίας Παρασκευής…
Στην περιοχή αυτή τοποθετούνται οι αρχαίες «Κεγχρεαί», δεξιά του «Τρόχου», της οδού που έφερνε από το Άργος προς την Τεγέα πάνω στα υψώματα του οροπεδίου των Υσιών. Ένα μονοπάτι πάνω από του Νταούλη το χάνι, λίγα μέτρα νοτιότερα από τη διακλάδωση προς τα Νερά, οδηγεί προς μερικά ίχνη των αρχαίων Κεγχρεών, πολυγωνικά τείχη και ερείπια διάφορα.Λίγα μέτρα από εκεί βρίσκεται ένα πνευματικό ορμητήριο προσευχής και κατάνυξης …Μια Αγιορείτικη Μονή χιλιόμετρα μακριά από τον Άθωνα …ένα μικρό περιβολάκι της Κυρίας Θεοτόκου ...

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟ Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ





Ο Δήμος Ναυπλίου συμμετέχοντας στο πένθος για την κοίμηση του
Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου Β΄, ενημερώνει τους
εμπλεκόμενους φορείς, τις αρχές, τους δημότες και το Χριστεπώνυμο
πλήθος, ότι η σωρός του θα αφιχθεί στην πόλη του Ναυπλίου στις 14,00
και θα παραμείνει για προσκύνημα στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου
Αναστασίου έως την Πέμπτη ώρα 12,00 οπότε και θα ψαλλεί η νεκρώσιμη
ακολουθία..

ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ  έγινε  την Τετάρτη 27 Μάρτη 2013 για να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε καμία λαϊκή οικογένεια από το σωματείο τεχνιτών οικοδόμων Ναυπλίου- Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ και την Επιτροπή ανέργων Αργολίδας .Στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας, Κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – κεφάλαιο, σπέρνουν παντού τη δυστυχία μέσω της αντιλαϊκής πολιτικής με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τους φόρους στα καύσιμα. Η εργατική τάξη και οι λαϊκές οικογένειες, αδυνατούν να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους: όπως ρεύμα, θέρμανση, στέγαση, σίτιση.
Η ΔΕΗ και οι εργολάβοι στους οποίους έχει επιφορτίσει το … καθήκον- με το αζημίωτο βέβαια- να κόβουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν κάνουν πίσω ούτε όταν βλέπουν ανήμπορους ανθρώπους, ούτε όταν βλέπουν Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, ούτε νηπιαγωγεία.
Επιχείρησαν μάλιστα πριν λίγες μέρες να κόψουν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες στις περιοχές Τολού, Μηδέας και Ναυπλίου και συνάντησαν σθεναρή αντίσταση.

ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου στα πλαίσια της κοινωνικής του παρέμβασης θα διαθέσει ΜΕΛΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (πευκοανθόμελο) και ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ ΝΑΟΥΣΑΣ. 
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας και όχι μόνο να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 27520 28141 & 2752021269, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες προεγγραφές για την αγορά του μελιού. 

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι μικροί μαθητές του Δον Πινέλο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου


Για άλλη μια χρονιά οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού - νηπιαγωγείου "ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ" γιόρτασαν και τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Τα παιδάκια κατασκεύασαν με τις οδηγίες των δασκάλων τους μικρές σημαιούλες και έμαθαν τραγούδια που υμνούν τον απελευθερωτικό αγώνα των προγόνων μας.
Οι υπεύθυνοι του σχολείου καθοδήγησαν τους μικρούς μαθητές ώστε να κατασκευάσουν το στεφάνι με το οποίο έστεψαν το μνημείο του Σ.Διοβουνιώτη στην Άρια Ναυπλίου.
Η μικρή γιορτή που πραγματοποιήθηκε προς τιμή των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης περιελάμβανε απαγγελία ποιημάτων, τραγούδια που εξυμνούσαν τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων αλλά και ένα ιστορικό του έπους προσαρμοσμένο ειδικά από τους δασκάλους για τα μικρά παιδιά.Η γιορτή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.
Οι μικροί μαθητές του "ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ"  έκλεψαν τις εντυπώσεις στην παρέλαση με την τεράστια Ελληνική σημαία (10x6 μέτρα) την οποία κρατούσαν και όπως είναι φυσικά καταχειροκροτήθηκαν.

Επίσκοπος Λουκάς: «Σκοτώνουν ανθρώπους. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές»


«Σκοτώνουν ανθρώπους. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές». Με αυτά τα δραματικά λόγια περιγράφει την κατάσταση στη Συρία ο Μητροπολίτης Λουκάς, ο οποίος υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.
Ο Μητροπολίτης, σε συνέντευξή του, αποκαλύπτει τον διωγμό που υφίστανται οι Ελληνορθόδοι της περιοχής, από τότε που ξέσπασε η εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ειδικά στην πόλη Χομς, έχει συντελεστεί ήδη σφαγή εκατοντάδων χριστιανών από τους αντικαθεστωτικούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ δεκάδες είναι και οι περιπτώσεις βιασμών.
«Οι εκκλησίες μας έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές. Τις καίνε, σπάνε τοίχους, τις λεηλατούν. Εδώ δεν ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ζωές, θα ενδιαφερθούν για τους ιερούς μας χώρους; Οι ενορίτες μας ξυλοκοπούνται και δέχονται βίαιες επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου