Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΩΝ ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΕΡΟΙΑΣ (ΒΕΡΓΙΝΑΣ)



Δύο Δήμαρχοι αποκαθιστούν την ιστορία

      Εθνικής σημασίας η αδελφοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια μεταξύ του τοπικού δήμου και του δήμου Άργους Μυκηνών.
Αυτό που δεν έκανε το επίσημο κράτος επί πολλά χρόνια, το κάνουν πράξη οι δύο δήμαρχοι των δήμων Άργους Μυκηνών και Βέροιας (Βεργίνα).
 Αποδεικνύουν τους ιστορικούς δεσμούς καταγωγής τους και ταυτόχρονα προαγάγουν τομείς συνεργασίας στην σημερινή δύσκολη εποχή.
Μια αδελφοποίηση, με ιστορική τεκμηρίωση η οποία αναδεικνύει την ιστορία και αποδεικνύει την καταγωγή των Μακεδόνων από το Άργος.

 Χθες 5-3-2013 στα πλαίσια της αδελφοποίησης των Δήμων, αντιπροσωπεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών με επικεφαλή το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμπόσο  επισκέφθηκε τη Βεργίνα και το Δήμο Βέροιας, για την πρώτη  συνάντηση των αδελφοποιημένων πόλεων.

Το Δήμαρχο συνόδευσαν, μετά από παρότρυνσή του, οι μαθητές της 3ης Λυκείου του Άργους, οι οποίοι, κάθε χρόνο, θα κάνουν την ίδια διαδρομή αναζήτησης και εκμάθησης της ιστορίας μας. Μετά τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βέροιας όπου έγινε η επίσημη υπογραφή των εγγράφων της αδελφοποίησης.

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Σε απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ναυπλίου αντιδρώντας με κυλιόμενες καθημερινές στάσεις εργασίας, στην υποβάθμιση του νοσοκομείου από την διοίκηση αλλά και την απαξίωση της δημόσιας υγείας από την τρικομματική κυβέρνηση και ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών τους

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ


Οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμος Ναυπλιέων, ως απόλυτα υποχείρια της κοινοβουλευτικής και μη Αριστεράς, εκτός από την καθ’ υπόδειξη των «κομισάριων» έκδοση καταδικαστικών ψηφισμάτων με μηδενικά στοιχεία κατά των Ελλήνων Εθνικιστών, ανέχονται και την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν μνημεία και δημόσια κτίρια στο Ναύπλιο. Μνημεία και κτίρια στα οποία βγάζουν την ανθελληνική χολή τους κάθε λογής αριστεριστές και αναρχικοί, όπως φαίνεται άλλωστε στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε.
    Από το δημαρχείο Ναυπλίου και την Αρβανιτιά μέχρι το Τριανόν και από τον έφιππο Στρατηγό Κολοκοτρώνη μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο παντού όπου και να κοιτάξει κάποιος δημότης ή επισκέπτης αντικρίζει «αλφάδια» αναρχικών, κόκκινες μπογιές, «γκράφιτι»  και συνθήματα με απειλές. Η εικόνα δε του Ήρωα και Απελευθερωτή του Ναυπλίου από τον τουρκικό ζυγό, Στάϊκου Σταϊκόπουλου να στέκει με άδειο το θηκάρι του είναι άκρως ασεβής και απαξιωτική για το Σπαθί που λευτέρωσε το Έθνος από τον τούρκο δυνάστη. Φυσικά δεν χρειάζεται να επισημάνουμε πόσο τραγική καθίσταται η αισθητική της πρώτης Πρωτεύουσας με αυτή την κατάντια την οποία προκλητικά ανέχονται ο κύριος Κωστούρος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι .

Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το Δήμου Ναυπλιέων μετά από την αναβολή της περασμένης βδομάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 5-3-2013. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το προ ημερήσιας διατάξεως θέμα κατά το οποίο τα μέλη του κόμματος της Χρυσής Αυγής στο Ναύπλιο αιτήθηκαν την ακύρωση του ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου για τα επεισόδια στην Πύλη Πολιτισμού. 
Μέτα την εξιστόρηση των γεγονότων που προηγήθηκαν του ψηφίσματος από τον πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου Π. Μπούκουρη, του υπεύθυνου της Χρυσής Αυγής στο Ναύπλιο Δ.Δημούλη που εξήγησε τους λόγους που θέλουν τα μέλη της Χ.Α την ακύρωση του ψηφίσματος και την τοποθέτηση της εκπροσώπου από την Πύλη Πολιτισμού για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, τελικά το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων δεν τροποποίησε την απόφαση του και επιβεβαίωσε εκ νέου το ψήφισμα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ



Κάλεσμα- αγρύπνια, στη μνήμη των δυο φοιτητών που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους λόγω της αδυναμίας τους να έχουν ένα ασφαλές μέσο θέρμανσης, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου στο Ναύπλιο.  Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το facebook από ομάδα ατόμων. Με ένα κεράκι πολίτες έδειξαν την οργή τους για το περιστατικό των παιδιών που έχασαν την ζωή τους από το μαγκάλι στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου