Τρίτη 12 Μαρτίου 2013


Ας γίνει ένα βήμα μπροστά

Άρθρο του
Γιώργη Παπαϊωανου

  Ίσως δεν έχει ξαναγίνει, από ιδρύσεως του Εληνικού κράτους, στην Αργολίδα τόσο μακροχρόνια, επίμονη και επίπονη κινητοποίηση από την μικρομεσαία αγροτιά του νομού (σε μη εμπόλεμη περίοδο). Επί έναν τουλάχιστο μήνα στο μπλόκο του Ανυφιού οι αγρότες μας, σε πλήρη αρμονία με το πανελαδικό αγροτικό κίνημα, κλιμάκωσαν τον αγώνα για την αξιοπρεπή επιβίωση τους. Με αιτήματα τόσο για την άμεση ανατροπή των προβλημάτων της καπιταλιστικής κρίσης, όσο και ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση… 

"Οι Πύργοι των Περιστεριών" το νέο ντοκιμαντέρ του Γ.Αντωνίου (βίντεο)

 Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «οι Πύργοι των Περιστεριών» ολοκλήρωσε πρόσφατα ο δημοσιογράφος – ερευνητής Γιώργος Αντωνίου. Η κάμερα του Γιώργου Αντωνίου κατέγραψε δεκάδες Περιστεριώνες από την Αργολίδα αλλά και την Αρκαδία και μας τους παρουσιάζει. 

Η 25η Μαρτίου και η χάρτινη φουστανέλα του Π.Λ.Ι

 Μέσα από τη «φουστανέλλα», το ανδρικό ένδυμα των αρματωλών και κλεφτών αλλά και των αστών της πρώτης πρωτεύουσας του Νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, τα παιδιά προσεγγίζουν τον επώνυμο ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και κατασκευάζουν τη δική του χάρτινη φουστανέλλα ανακαλύπτοντας την τεχνική της λευκής πτυχωτής αυτής φούστας...... 

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στο Ναύπλιο (βίντεο)

  Ένα αναπάντεχο εύρημα αντίκρισε ο Κ.Πετρουλάς χθες το απόγευμα όταν γύριζε από το ψάρεμα που είχε πάει με φίλο του. Στην παραθαλάσσια περιοχή πίσω σχεδόν από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας οι δυο φίλοι αντίκρισαν νεκρή μια θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα.

Στήριξη στα θέματα πολιτισμού από τον Γ. Μανιάτη

 Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης και η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης με την Ομοσπονδία των εργαζομένων, συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού , με αρμοδιότητα σε θέματα Πολιτισμού. 

 

Η "ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ" τραγουδάει στις γειτονιές του Άργους

 Ο Πολιτιστικός σύλλογος Άργους ¨Τελέσιλλα¨ συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Απόκριες 2013 στο Δήμο Άργους Μυκηνών» που διοργανώνει η Κ.Ε.Δ.ΑΜ. Η Χορωδία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ με το τμήμα «Αναπολώντας» και μαέστρο τον κ. Ιωάννη Κόντη τραγουδά στις γειτονιές του Άργους, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 στις 8.00 το βράδυ.

Συλλυπητήρια Κωστούρου για την απώλεια του Θοδωρή Κρεμύδα

 Συλλυπητήριο τηλεγράφημα για την απώλεια του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ασίνης Θεόδωρου Κρεμύδα απέστειλε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος.

Προβλήματα της ενισχυτικής δύναμης της Α.Δ. Αργολίδας

Δελτίο τύπου
ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 Η Α.Δ. ΑΡΓΟΛΔΑΣ την 10-3-2013 ημέρα Κυριακή και ώρες 14:00 έως 22:00 είχε αποστείλει ενισχυτική δύναμη στην Υ.Κ.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ 11 συναδέλφων για την φύλαξη των σκοπιών.
Παρατηρήθηκε όμως συνάδελφοι που ήταν τοποθετημένοι σκοποί να διατάσσονται να εγκαταλείψουν τις σκοπιές τους χωρίς αντικατάσταση για να εκτελέσουν μεταγωγή κρατουμένων στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής: 

 

Ο Ιωαννίδης από τον σύνδεσμο διαιτητών Αργολίδας στον προημιτελικό του Κυπέλλου

Ο Κώστας Ιωαννίδης από τον σύνδεσμο Αργολίδας ορίστηκε να διευθύνει τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο φαληρικό γήπεδο.

Παναγιώτης Λίτσας - Nέος αρχηγός Στόλου από το Λάλουκα Αργολίδας

 Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 και ώρα 16.00, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, τελετή παράδοσης – παραλαβής Αρχηγού Στόλου, από τον Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη–Αινιάν ΠΝ στον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ. 

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Θ.Κρεμύδα

  Σήμερα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, του προσφάτως εκλιπόντα, προέδρου της τοπικής κοινότητας Ασίνης και προέδρου του Συνδέσμου εγκαταστατών ηλεκτρολόγων Αργολίδας, Θεόδωρου Κρεμύδα, που έφυγε από την ζωή χθες, τόσο αναπάντεχα.

Γ. Ανδριανός: "Άμεση αντιμετώπιση του κινδύνου για τη Δημοσία Υγεία στο Δήμο Ερμιονίδας από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων"

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο και τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του κινδύνου για τη Δημοσία Υγεία στο Δήμο Ερμιονίδας από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω της μη λειτουργίας του δεματοποιητή και του κορεσμού του χώρου στο Σταυρό Διδύμων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής : 

Κάρμεν Ρουγγέρη "Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει..."


Γ. Μανιάτης: "Όχι στην κατάργηση του περιφερειακού κέντρου αυτοπροστασίας & ποιοτικού έλεγχου Αργολίδας"

 Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Α. Τσαυτάρη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Α. Μανιτάκη, σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης αναφέρει: 

Πάρτι μασκέ στο ΞΕΝΟΝ cafe με την Σοφία Βόσσου

Μεγάλη νίκη του Αργοναύτη επί της Ερμιόνης 75 - 62

 Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, η ομάδα του Αργοναύτη νίκησε  την Ερμιόνη με σκορ 75-62. Ένας πολύ όμορφος αγώνας ,με καλές φάσεις και από τις δύο ομάδες,πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις στον κόσμο που βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο κλειστό της Κίου.
Αυτή η νίκη φέρνει την ομάδα μας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου