Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013


Διαμαρτυρία μαθητών στην Π.Ε. Αργολίδας για την αναστολή της μεταφοράς τους από το ΚΤΕΛ (βίντεο)

 Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές οι δάσκαλοι και οι γονείς του Μουσικού σχολείου και του Ειδικού σχολείου Αργολίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Κλειστά μουσεία - αρχαιολογικοί χώροι και στην Αργολίδα λόγω 24ωρης απεργίας

 Κλειστά είναι σήμερα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι και της Αργολίδας μετά από την απόφαση της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού.

Μήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιεων Δ.Κωστούρου για τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας

 Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ,σε όλο τον κόσμο τιμάται η γυναίκα. Η 8η Μαρτίου έχει ορισθεί ως ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών.

Ερώτηση Γ.Ανδριανού για την συνέχιση λειτουργίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Α. Μανιτάκη με θέμα την ανάγκη αναθεώρησης του προτεινόμενου οργανογράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την συνέχιση λειτουργίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αργολίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Δ.Καμπόσος: Η ανάπλαση είναι υπόθεση όλων


Δελτίο τύπου
Δήμου Άργους - Μυκηνών
Γραφείο Δημάρχου

  Σχετικά με δελτίο τύπου της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου μας για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου σημειώνουμε τα εξής:

Η σχεδιαζόμενη αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Άργους τονίστηκε, ήδη, πολλές φορές από το στόμα του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμπόσου πως γίνεται για τους κατοίκους, τους κατεξοχήν ωφελούμενους, και τους επισκέπτες της πόλης. Η ανάγκη για αλλαγές του αστικού τοπίου είναι από όλους ορατή. Όλοι, ακόμη και η αντιπολίτευση, τάσσονται, τουλάχιστον δημόσια, υπέρ της ανάπλασης. 

Λίγο πρίν το τέλος...για τον Οίακα

  Τρεις αγώνες έμειναν για να πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος στο μπάσκετ ανδρών.
Η ομάδα του ΟΙΑΚΑ, θα αγωνισθεί και στα τρία παιχνίδια στο κλειστό του Ναυπλίου!!!

Γιώργος Αναγνώστου για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

 "Πέρα των εθιμοτυπικών εκδηλώσεων της ημέρας, εκείνο που σήμερα χρειάζεται για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών ιδιαίτερα στη σημερινή κοινωνική και οικονομική κρίση, είναι η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων. 

Έφυγε από την ζωή "Ο παπάς"

  Έφυγε από τη ζωή στις 27-02-2013 ύστερα από ένα χρόνο σκληρής μάχης με την "αρρώστια" ο Γεώργιος Σωτηρόπουλος (ο παππάς), πρώην ταξιτζής όπου είχε αντιμετωπίσει δυο φορές το χάρο και είχε βγει νικητής.

Μεγάλο πρόβλημα από την μη μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ Αργολίδας

 Για Τρίτη ημέρα το ΚΤΕΛ Αργολίδας συνεχίζει την αναστολή του μεταφορικού έργου των μαθητών στον νομό. Η κινητοποίηση αυτή των ΚΤΕΛ στην Αργολίδα έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα σε πάρα πολλές οικογένειες, αφού πλέον αναγκάζονται να μεταφέρουν με δικά τους μέσα τα παιδιά τους στα σχολεία.

Δεν πάνε στο νοσοκομείο οι κρατούμενοι των φυλακών Ναυπλίου για μη χάσουν το κρεβάτι τους

 Ο θάνατος του Παλαιστίνιου κρατουμένου ήταν το γεγονός που άναψε το φιτίλι στις φυλακές Ναυπλίου. Συνειδητοποιώντας ότι ο καθένας τους μπορεί να είναι ο επόμενος που θα πεθάνει σε μια από τις πιο σκληρές φυλακές της χώρας, όπου άνθρωποι κοιμούνται στα πατώματα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι στοιχειώδης, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν.

Η Αστυνομική Δύναμη της Α.Δ. Αργολίδας είναι ελλιπέστατη για να αντιμετωπίσει από μόνη της τέτοια έκτακτα και σοβαρά περιστατικά εξεγέρσεων

Δελτίο τύπου 
ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΘΕΜΑ: «Φύλαξη ποινικών κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπλίου που προορίζονταν για τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου λόγω εξέγερσης». 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας επανειλημμένως έχει τονίσει ότι η λειτουργία δύο Σωφρονιστικών Καταστημάτων (Δικαστική Φυλακή Ναυπλίου & Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας) στην περιοχή αστυνόμευσης της Α.Δ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και μόνο με την ύπαρξη τους είναι σα να υπάρχει μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. 

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Σπάνιο έγχρωμο ντοκιμαντέρ του ΄47 - Μυκήνες και Τίρυνθα πριν 66 χρόνια (βίντεο)

 Ένα σπάνιο έγχρωμο αμερικανικό φιλμ του '47 για τις Ελληνικές αρχαιότητες, με έντονο το στοιχείο του φοκλόρ. Το 1947 η Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα ανέθεσε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Θριαμβεύοντας στον χρόνο» (Triumph over time).

«Ελαιόλαδο, εξέλιξη παραγωγής και τρόποι παραγωγής» στο Λυγουριό

 Η ομάδα εργασίας που συστήθηκε από το Εργαστήρι Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Επιδαύρου πραγματοποίησε με επιτυχία την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό κέντρο Λυγουριού εκδήλωση, με θέμα: «Ελαιόλαδο, εξέλιξη παραγωγής και τρόποι παραγωγής». 

Απαντητική επιστολή στην Εφημερίδα "Σήμερα" από την Πελοπόννησος Α.Ε.

Κύριε Διευθυντά,

 Η συκοφαντική δυσφήμιση της Ανώνυμης Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε. που είδε το φως της δημοσιότητας σε ανυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας σας, σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, βασίζεται σε παντελώς ανυπόστατα στοιχεία και αίολους ισχυρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου