Σάββατο 9 Μαρτίου 2013


Μαρκ Βαν Ντεν Ρεκ: Ο Βέλγος που αγάπησε το Ναύπλιο

   Πριν από μερικές εβδομάδες ήμουν σε μια εκδήλωση του Χαμόγελου του Παιδιού για τη βία στα σχολεία. «Και από εδώ ο φίλος μας ο Μαρκ, εθελοντής και πρεσβευτής του Βελγίου» μού έκανε τις συστάσεις ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο δημιουργός του Χαμόγελου. Ο Μαρκ ανέμελα κοστουμαρισμένος και χαμογελαστός άρχισε να μου μιλάει – στα ελληνικά! – για τη βία που εξαπλώνεται σαν ιός και στα σχολεία. Ηξερε τόσο καλά την ελληνική πραγματικότητα που όταν γύρισε την πλάτη του, σκούντηξα τον Γιαννόπουλο ρωτώντας τον «είναι όντως ο πρεσβευτής του Βελγίου;». 

4rd AGRO QUALITY FESTIVAL

  O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά την παρουσίαση των πιστοποιημένων προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά σε μια έκθεση. Το Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, στον κεντρικότερο και πολυσύχναστο χώρο της Αθήνας, στις 17, 18 & 19 Μαΐου 2013. 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

 Στις 29 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ που προκηρύσσουν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιόνιου Πανεπιστημίου, η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία» και η ΕΡΤ. Θέμα του διαγωνισμού είναι: «Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν» και αφορά τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου, της Α', Β' και Γ' Γενικού και Εσπερινού Λυκείου και ΕΠΑΛ, καθώς και τους μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. 

 

Δ. Καμπόσος: Ευέξαπτη η αντιπολίτευση με «το παρελθόν της»!

  Το θέμα της μελέτης της αστικής ανάπλασης, που ευτυχώς για τους πολλούς, προχωράει με πρωτοφανείς ρυθμούς «πονάει» την αντιπολίτευση, γιατί η σύγκριση είναι συντριπτική. 

Γ. Ανδριανός: Διασφάλιση της συνέχισης της μεταφοράς μαθητών από τα ΚΤΕΛ

 Με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και τον αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, επιλύεται το πρόβλημα που είχε ανακύψει με την μεταφορά των μαθητών από τα ΚΤΕΛ, πρόβλημα που είχε επισημάνει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην προχθεσινή του συνάντηση με τους δύο Υπουργούς, ζητώντας την άμεση επίλυσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου