Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013


Εργαστήρι χαρταετού στο Φουγάρο

  Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 17.00, στα Εργαστήρια του Φουγάρου, φτιάχνουμε το δικό μας χαρταετό  για την Καθαρά Δευτέρα! Το εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους συντονίζει ο Ιορδάνης Κοντρογιάννης, που θα μας δείξει διαφορετικούς τρόπους κατασκευής χαρταετού. 

Ερώτηση Γ.Ανδριανού στον υπουργό ΠΕΚΑ για τα "τυφλά" οικόπεδα

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο με θέμα την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με την παραχώρηση από ιδιώτες κοινόχρηστών χώρων (δρόμων) προκειμένου να καταστούν οικοδομήσιμα ακίνητα στερούμενα προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο (τυφλά οικόπεδα) σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Διομήδης ΠΑΟΚ την Παρασκευή 15 Μαρτίου (βίντεο)

 Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 17.00, ο Διομήδης δίνει σημαντικότατο αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Τριάδας. Με νίκη, οι πράσινοι αποκτούν προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στα Final Four.

Αποκριάτικη εκδήλωση του Κ.Α.Π.Η. Επιδαύρου

 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 09-03-2013 η ετήσια Αποκριάτικη Εκδήλωση του Κ.Α.Π.Η. ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ. Στην Αρχαία Επίδαυρο και στο εστιατόριο «ΒΕΡΔΕΛΗΣ ΙΝ» με τη συνοδεία Ζωντανής Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. απόλαυσαν μια εξαιρετική αποκριάτικη βραδιά.

Καμπόσος: Στην Βέροια καταγράψαμε την ιστορία (βίντεο)

  Χθες Κυριακή ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών αναφέρθηκε σε συνέντευξη, στην αδελφοποίηση του Άργους με την Βέροια (Βεργίνα) και τις εντυπώσεις από το πρόσφατο ταξίδι του εκεί, με τα λύκεια της πόλης.

Πρωτοπόροι των βιολογικών στο Ναύπλιο

Αγροκτήματα.Δραστηριοποιούνται σε μια έκταση 650 και πλέον στρεμμάτων με θερμοκηπιακές και υπαίθριες καλλιέργειες.
 Ήταν αρχές της δεκαετίας του '90 όταν ο Θανάσης και η Σοφία Καραμάνου αντιλήφθηκαν τη σημασία της βιολογικής καλλιέργειας κι έβαλαν τις βάσεις για να δημιουργήσουν αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο της εποχής: «Καθαρές τροφές». 

Ο Ασκληπιός θα φέρει Ιατρικά Συνέδρια στην Επίδαυρο;

  Θα μπορούσαν να γίνονται Ιατρικά Συνέδρια στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου; «Ο ιερός χώρος της Επιδαύρου, λόγω της διπλής του λειτουργίας δηλαδή της ίασης των σωμάτων και της ηθικής λύτρωσης των ψυχών μπορεί να αποτελέσει το χώρο, όπου θα πραγματοποιούνται τόσο πολιτιστικά δρώμενα, όσο και ιατρικά συνέδρια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γεγονός βέβαια που προϋποθέτει εγκαταστάσεις και υποδομές ή και βελτίωση και αναβάθμιση των υπαρχόντων».

Απάντηση Στυλιανίδη σε Ανδριανό για τις απαλλοτριώσεις της κατασκευής των οδικών τμημάτων Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη – Κέντρο Υγείας Λυγουριού

 Στην 6954/8-2-2013 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων σε δικαιούχους ιδιοκτήτες απαλλοτριωμένων εκτάσεων για την κατασκευή των οδικών τμημάτων Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη και Χάνι Μερκούρη – Κέντρο Υγείας Λυγουριού» ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης απαντώντας διαβίβασε σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

Προσφορές προς το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Άργους - Μυκηνών

 Εκτός από τις προσφορές των πολιτών σε τρόφιμα, μέσω των καταστημάτων του Δήμου Άργους – Μυκηνών, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές σε ποσότητα, δύο  τόνουςτρόφιμα προσέφερε και η ΑΣΠΙΣ Κ. ΔΕΔΕΣ Ελληνική Βιομηχανία Χυμών Α.Ε..

Η Κ.Ε.Δ.Α-Μ τους ευχαριστεί όλους.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α-Μ
Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος 

«Στο σφυρί» η μαρίνα Επιδαύρου

 Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για τέσσερις από τις συνολικά 48 μαρίνες που αναμένεται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες. Πρόκειται για τις μαρίνες Αλίμου, Πόρου, Επιδαύρου και Ύδρας.

Ένωση Ερμιονίδας-Πανναυπλιακός 4-0

  Άνετη επικράτηση για τους πρωτοπόρους του έβδομου ομίλου, χωρίς κανένα πρόβλημα, κόντρα στην ομάδα του Ναυπλίου.

Χωρίς έλεγχους ασφάλειας τροφίμων η Αργολίδα και όλη η Πελοπόννησο

 Στην κατάργηση των Περιφερειακών Κέντρων Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου που καλύπτουν χωροταξικά όλη την νοτιοδυτική Ελλάδα, προσανατολίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με την πρόταση αναδιοργάνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης προς κατάργηση είναι τα Κέντρα Ναυπλίου και Πάτρας.

Να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Κέντρο Αργολίδας καλύπτει με τις υπηρεσίες του τους Νομούς:

Η ισότητα των Γυναικών και Ανδρών πρέπει να εξασφαλίζεται (...)

Χάρτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαίκής Ενωσης(άρθρο 23-απόσπασμα)
 
Της Άννας Μαντά*

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας με θέμα "Οι γυναίκες απαντούν στη κρίση" διοργάνωσε το γραφείο τού Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαίκής Επιτροπής όπου μίλησαν οι ευρωβουλευτές Θ. Σκυλακάκης και Ν. Σαλαβράκος, η καθηγήτρια Διεθνών σπουδών του Παν. Πειραιώς Φ. Ασδεράκη και γυναίκες πού δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό, κοινωνικό, επιχειρηματικό χώρο και στο τομέα της δημόσιας διοίκησης.

Κλειστά και σήμερα Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι στην Αργολίδα

  Κλειστά θα βρει το κοινό τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και της Αργολίδας σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των σωματείων εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού.

Εκπόνηση συμπληρωματικής μελέτη του έργου «Νέα Εθνική Οδός Ναυπλίου-Θεάτρου Επιδαύρου» αποφάσισε το Δ.Σ του δήμου Επιδαύρου

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου στη συνεδρίαση της 28 Δεκεμβρίου 2012 αποφάσισε ομόφωνα,  την υποβολή αιτήματος στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να εκπονηθεί συμπληρωματική μελέτη του έργου «Νέα Εθνική Οδός Ναυπλίου-Θεάτρου Επιδαύρου» προκειμένου να θεραπευτούν λάθη ή παραλείψεις που έχουν διαπιστωθεί, ώστε να καταστεί ο δρόμος λειτουργικός και ασφαλής.
Και πιο συγκεκριμένα: 

Στον 9ο Πανελλήνιο αγώνα 100 και 50 χλμ ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας

 Με επιτυχία διεξήχθησαν το Σάββατο 23 Φεβρουάριου 2013 στην Ψάθα Αττικής ο 9ος αγώνας 100χλμ και ο 3ος 50χλμ, με διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία ΕΟΣΛΜΑΥ και το ΣΕΓΑΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου