Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013


Έκλεισαν οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό γελοιογραφίας στο Ναύπλιο

 Με 38 συμμετοχές έκλεισε ο διαγωνισμός γελοιογραφίας που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΑΤ και την Σχολή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

"Η Οικογενειακή ζωή και τα προβλήματά της" στον Ιερό Ναό Γενεσίου Της Θεοτόκου παλαιού Ναυπλίου

Την προσεχή Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Γενεσίου Της Θεοτόκου παλαιού Ναυπλίου ο Φιλόλογος- κ.Κων/νος Γανωτής - συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς- θα μιλήσει για θέματα που αφορούν την Οικογενειακή ζωή και τα προβλήματά της.

Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών στις 11 Μαρτίου 2013

 Στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο) στις 11 Μαρτίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Σώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για να συσκεφθούμε και αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα:

Ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Nαυπλιέων για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"

 Τη συνέχιση του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ζητά με ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων , στην τελευταία συνεδρίασή του στις 5 Μαρτίου 2013, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισμα διαμαρτυρίας σε ενδεχόμενη κατάργηση του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, αναλυτικά:

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του :

Προτάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας για τον Ο.Α.Ε.Ε

 Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2013, ανάμεσα στη Διοικητή του ΟΑΕΕ κα Γεωργία Κωτίδου, τους Πρόεδρους της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ κ.κ. Δημήτρη Ασημακόπουλο και Βασίλη Κορκίδη και τους εκπροσώπους τους στο Δ. Σ του Οργανισμού κ.κ. Π. Ραβάνη, Δ. Χριστοφορίδη, Γ. Κουράση, Π. Πολιτάκη και Κ. Χαντζαρίδη με αντικείμενο συζήτησης το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, για το οποίο κατατέθηκαν ομόφωνες προτάσεις από πλευράς ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ συμφωνούμε και προσθέτουμε και εμείς τις δικές μας προτάσεις .

Συγκεκριμένα :

Υγειονομική βόμβα οι φυλακές Ναυπλίου

  Βόμβα απρόβλεπτων διαστάσεων είναι τα μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα και η φυματίωση που θερίζει στις φυλακές όλης της χώρας αλλά και τις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου. Είναι δεκάδες τα περιστατικά όπου κρατούμενοι εισέρχονται στα σωφρονιστικά καταστήματα και εξέρχονται άρρωστοι με λοιμώδη νοσήματα. Το πρόβλημα έχει επισημανθεί και οφείλεται στο μεγάλο συνωστισμό και στις απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η Μαρία Ράλλη για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Άρθρο της
Μαρίας Ράλλη

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ακόλουθο άρθρο της Μαρίας Ράλλη, υποψήφιας και πρώτης σε σταυρούς με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, σχετικά με την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας:

« Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της γυναίκας. Της γυναίκας της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Είναι όμως και η αφετηρία νέων στόχων σε πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. 

Σήμερα Τσικνίζουμε στου "Μάλαμα"















 Η ομορφιά του Τριωδίου το ξύπνημα της γης και τα έθιμα της αποκριάς μας αναπολούν σε παλιές εποχές της Τυρινής και το Τσίκνισμα, με γευστικούς μεζέδες στα κάρβουνα.

«Το Ταξίδι του Σπόρου» (βίντεο)

 Στο πλαίσιο του Έργου LIFE+ PINUS (LIFE07 NAT/GR/00286) «Αποκατάσταση των δασών Pinus nigra στον Πάρνωνα (GR2520006) μέσω μιας δομημένης προσέγγισης» δημιουργήθηκε μια ενημερωτική ταινία 20 λεπτών με τίτλο «Το Ταξίδι του Σπόρου». 

Πανελλήνια αναγνώριση για την αδελφοποίηση Δήμων Άργους – Μυκηνών και Βέροιας (βίντεο)

 Μπροστά στον τάφο του Φιλίππου ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος παρουσιάστηκε ζωντανά σε εθνικό δίκτυο, (μέσω της ΝΕΤ στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα») στην πανηγυρική ιστορική αδελφοποίηση των Δήμων Άργους – Μυκηνών και Βέροιας, συνοδεύοντας πολυπληθή αντιπροσωπεία μαθητών Λυκείου. 

Αφιέρωμα σε Μαρινέλλα και Κόκοτα στο ΑΕΝΑΟΝ

 Αφιέρωμα σε δυο φωνές που έχουν γράψει τη δική τους χρυσή σελίδα ,ερμηνεύοντας με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τραγούδια αγάπης & έρωτα...

ΚΚΕ Αργολίδας: Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών

 Η διοίκηση των ΚΤΕΛ Αργολίδας σταμάτησε από τη Τετάρτη τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, διεκδικώντας να πληρωθούν δεδουλευμένα που τους οφείλει το κράτος. Το δικαίωμα των μαθητών να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο τους τινάζεται στον αέρα.

Τα "Σκιάχτρα" του Γ.Αντωνίου στο Φουγάρο (βίντεο)

 Τη τιμητική τους θα έχουν τα Σκιάχτρα, το Σαββάτο 9 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, εκεί στο ΦΟΥΓΑΡΟ του Ναυπλίου.


http://argolikeseidiseis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου