Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Θέλουν και οι πολίτες να γίνει το debate στο δήμο Ναυπλιέων



















 Από τις πρώτες κιόλας ώρες της (ας πούμε ) δημοσκόπησης που με πρωτοβουλία μας κάνουμε, για τον αν οι πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων βλέπουν θετικά την διεξαγωγή ενός debate με την συμμετοχή όλων των επικεφαλής υποψηφίων των δημοτικών παρατάξεων, ειναι ξεκάθαρο πως η συντριπτική πλειοψηφία τους θα ήθελε να πραγματοποιηθεί.

Ξεκίνησε από τον Ισθμό της Κορίνθου το Ράλι Ακρόπολις 2014 - Αύριο Κυριακή η διαδρομή Κλένια-Μυκήνες





















  Το Ράλι Ακρόπολις 2014 φιλοξενείται και φέτος στην Κορινθία, με κέντρο το Λουτράκι, αποτελείται από δύο αγωνιστικές ημέρες και διεξάγεται δύο διαφορετικές επιφάνειες - ασφάλτινη το Σάββατο 29/3 και χωμάτινη την Κυριακή 30/3.  Καθεμία από τις αγωνιστικές ημέρες περιλαμβάνει από τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, τρεις ασφάλτινες το Σάββατο κοντά στο Χιλιομόδι και τη Νεμέα και τρεις χωμάτινες η Κυριακή κοντά στην Κινέτα και το Χιλιομόδι, ενώ την Κυριακή έχει προγραμματιστεί και μια υπερειδική διαδρομή στους δρόμους της πόλης της Κορίνθου. Το φετινό Ακρόπολις, έτσι, αποτελείται από 13 ειδικές διαδρομές μήκους 283,84 χιλιομέτρων, από τα συνολικά 751,09 χλμ. του αγώνα.

Με λεφτά της βουλής ανακατασκευάζεται η πλατεία της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο





















 Την ανακατασκευή της πλατείας στην Επίδαυρο πληρώνει η Βουλή, καθώς ο Δήμος Επιδαύρου με επιστολή του προς το Εθνικό Κοινοβούλιο ζήτησε στις 21 Φεβρουαρίου την συμβολή της για την ανακατασκευή των κερκίδων του θεάτρου της πλατείας Α. Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο.

Απελευθέρωση γερακίνων από μαθητές του Λεωνιδίου (βίντεο)





















Τη μοναδική εμπειρία απελευθέρωσης άγριων πουλιών είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μικροί και μεγάλοι στο Λεωνίδιο, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στη θέση Μετόχι Αγίου Χαραλάμπους. Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ANIMA) διοργάνωσε την απελευθέρωση τεσσάρων γερακίνων (Buteo buteo) που μεταφέρθηκαν στην περιοχή με σκοπό την επανένταξή τους στη φύση. Τα άγρια πτηνά είχαν περισυλλεχθεί τραυματισμένα και φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ, όπου αποθεραπεύθηκαν και ήταν υγιή να αφεθούν ελεύθερα για επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον .

3ος Κύκλος Σεμιναρίων Σύγχρονης Τέχνης στο Φουγάρο: Μυθικά Ζευγάρια στην Τέχνη















 Από την Πέμπτη 3 Απριλίου, με αφορμή την άνοιξη που έρχεται, την εποχή του έρωτα και της αναγέννησης, το Φουγάρο ξεκινά τον 3ο κύκλο 4 διαλέξεων με την εικαστικό Κατερίνα Ζαχαροπούλου και τίτλο ΜΥΘΙΚΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης




























  Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης προωθεί νέο συντριπτικό πλήγμα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, αποδεικνύοντας ότι, τόσο τα λεγόμενα δημοσιονομικά όσο και τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα, υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα και οδηγούν στη λαϊκή χρεοκοπία. Το πολυνομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού τους προσφέρει ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη και νέα πεδία κερδοφορίας που θα προκύψουν από τον εκτοπισμό αυταπασχολουμένων.

Ομιλία Βοουδούρη - Πατσαρινού στο Ναύπλιο





















Δελτίο τύπου

 Η Πελοπόννησος βρίσκεται στη δίνη μιας καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής .Η ανεργία πολλαπλασιάζεται , η μικρομεσαία ιδιοκτησία απαλλοτριώνεται , ο πρωτογενής τομέας διαλύεται . Το << σύστημα Τατούλη >> στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδυάζει τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης με την πλήρη αδιαφάνεια και την απουσία ενός συγκροτημένου αναπτυξιακού σχεδιασμού προς όφελος των κατοίκων . Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα : ανάθεση χωρίς διαβούλευση ,δώρο σε ιδιώτες που << επενδύουν >> τα χρήματα του Δημοσίου και ο λογαριασμός στους φορολογούμενους πολίτες .

Η διασκέδαση είναι για όλους - Ναύπλιο 12 Απριλίου 2014

 Ο Δήμος Ναυπλίου και ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες σε συνεργασία την Battlefield Live Hellas διοργανώνουν δωρεάν εκδήλωση Laser Tag το Σάββατο 12 Απριλίου στην πλατεία Φιλελλήνων.

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Bαγγέλης Τρίγκας - «100 Χρόνια Μπουζούκι»
















 Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο προσκαλεί τον… Βαγγέλη Τρίγκα, το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 21:00 να παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ».

 

Κωστούρος: Ναι στο ''debate'' αλλά με κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας (ηχητικό)






















 Θετικά βλέπει την πρόταση του Χρ. Γραμματικόπουλου ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημ. Κωστούρος, αρκεί να τηρηθούν κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, είπε μεταξύ άλλων σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ''ραδιουργίες'' του ΣΚΑΙ 102,3 με τον Ίωνα Ξυπολιά. 

Μ. Καραμολέγκου : Ο επικεφαλής της ''άλλης πρότασης'' είναι ο εκφραστής όλων όσων προτείνει και αποφασίζει η ομάδα...(ηχητικό)

 Η Μαργαρίτα Καραμολέγκου μίλησε για τους πέντε άξονες που θα κινηθεί η Άλλη Πρόταση στις εκλογές του Μαίου, ενώ απαντά θετικά στην πρόταση για debate όλων των υποψήφιων δημάρχων στο Ναύπλιο...Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ίωνα Ξυπολιά και την εκπομπή του ''ραδιουργίες''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου