Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Πανηγυρικά  εορτάστηκε  και φέτος  η μνήμη του Αγίου Αναστάσιου, πολιούχου Ναυπλίου παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.
Στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό  εσπερινό που έγινε  το  απόγευμα της Παρασκευής  31 Ιανουαρίου 2014 ,χοροστάτησε   ο Μητροπολίτης  Άρτης  κ.κ. Ιγνάτιος  παρουσία του 
 Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του επισκόπου Επιδαύρου κ Καλλινίκου. Στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού ο μητροπολίτης Άρτης  Ιγνάτιος κήρυξε τον θείο λόγο.
Να σημειωθεί, πως ο Αρχιερατικός Εσπερινός,  κάθε χρόνο γίνεται στον  Προσκυνηματικό  Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αναστάσιο. Φέτος ήταν αισθητή σε όλους η απουσία του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιακώβου που επί πάρα πολλά έτη ποίμανε την Αργολίδα. Ο προσκυνηματικός ναός του αγίου έγινε με τις επίμονες προσπάθειες του Μακαριστού Ιακώβου μιας και η πόλη δεν είχε ναό αφιερωμένο  στον Άγιο Αναστάσιο. Βαθιά συγκινημένος τόνισε  χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αρτης ,  ο μακαριστός σήμερα είναι μαζί μας είναι  εδώ και μας βλέπει , τον αγάπαγε τον  Άγιο Αναστάσιο… Παρών στον εσπερινό ο υπουργός  ΥΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Β. Σίδερης , Β. Σωτηρόπουλος ,ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Π. Βαμβακάς  ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χ.Γραμματικόπουλος, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ναυπλίου και Άργους . Την φετινή πανήγυρη λάμπρυνε ο Άρχων υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, πρωτοψάλτης του Ι.Ν Φανερωμένης Χολαργού κ. Γ.Χατζηχρόνογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου