Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στην Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών
























 Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014, στην Παιδική-Νεανική βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ο γνωστός συγγραφέας - ηθοποιός Νίκος Πιλάβιος παρουσίασε το νέο του βιβλίο ¨Ο Παραμυθάς & η μηχανή του χρόνου», με πρωταγωνιστή τον Παραμυθά που πετάει χάρη στο μαγικό του γιλέκο.

Ταξίδι με ...Φανταστικούς Ήχους στο Circulo cooperativa

 Την Παρασκευή 07.02 το Circulo cooperativa σας προσκαλεί σε ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι με ...Φανταστικούς Ήχους. Ο δημιουργός, του πρωτότυπου μουσικού σύμπαντος, Άγγελος Μπαλτάς,παρουσιάζει τον μοναδικό ρετρό-φουτουριστικό ήχο του με πηγές την psych-folk μουσική από όλο τον κόσμο αλλά κυρίως τις σκοτεινές ελληνικές ψυχεδελικές μελωδίες.
Blending δικής του πρωτότυπης ηλεκτρονικής μουσικής παντρεύεται με σπάνια samples από κλασσικά ή εντελώς ξεχασμένα κομμάτια(από την δεκαετία των 60 ή 70!) και μας αποκαλύπτει την μουσική ιδιοφυΐα των Φανταστικών Ήχων...

Οδηγίες Ανδριανού προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες για την ονομασία της ΠΓΔΜ στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις




















 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός με εγκύκλιο που απέστειλε προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, τους επισημαίνει τις Οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

50 άτομα προσλαμβάνει ο Δήμος Ναυπλίου






















 Στην πρόσληψη πενήντα ατόμων, στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου, πυροπροστασίας ναυαγοσώστες, υδρονομείς και άλλους, προχωράει ο Δήμος Ναυπλιέων με την σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβούλιου του, το οποίο ενέκρινε τον προγραμματισμό για την πρόσληψη προσωπικού.

Οι προτεραιότητες της Ελληνικής γεωργίας


Άρθρο του Σπύρου Καχριμάνη 
στην Ναυτεμπορική

Ο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες είναι ένα κρατίδιο στην Καραϊβική με πληθυσμό 120.000 κατοίκους που ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Στις αρχές Ιανουαρίου 2014, ο υπουργός γεωργίας Saboto Caesar ανακοίνωσε το "πρόγραμμα αγροτικών στόχων 2014" το οποίο περιλαμβάνει ενδεικτικά τα ακόλουθα: Αύξηση 20% στην παραγωγή λαχανικών, αύξηση 10% στην παραγωγή μελιού, αύξηση των εξαγωγών μπανάνας κατά 15%, δημιουργία ενός πάρκου θερμοκηπίων μέχρι το Δεκέμβριο του 2014, εφαρμογή νέας στρατηγικής μάρκετινγκ για τα λαχανικά, παροχή τεχνικής στήριξης σε 2000 γεωργούς, κ.α.

Η Πελοποννήσος στη 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη
























 Η «Μυθική Πελοπόννησος» ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη μέσα από εικόνες και γεύσεις στη 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ που ξεκίνησε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και διήρκησε  έως τις 2 Φεβρουαρίου. Σε έναν εντυπωσιακό χώρο, όπου κυριάρχησαν οι ομορφιές της Πελοποννήσου, αλλά και μια μεγάλη ελιά που μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στο κέντρο του περιπτέρου, προβλήθηκε σε εκατομμύρια Τούρκους, και όχι μόνο, η μοναδικότητα μιας επίσκεψης «ένα βήμα δίπλα».

Έκλεψαν πρόβατα από μαντρί στην Νέα Κίο (βίντεο)





















 Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Κίου από τις λεηλασίες των αθίγγανων έρχονται για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο μετά την κλοπή αιγοπροβάτων από μαντρί της περιοχής.

B. Σωτηρόπουλος: Η Διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο σε κρίσιμο σημείο

Του Β. Σωτηρόπουλου 
Περιφερειακού Συμβούλου

-Πρόχειρος σχεδιασμός με ατέλειες και ελλείψεις
-Ερωτήματα και φόβοι ακυρώσεως του έργου
-Απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση υπέρ Τατούλη

Η Διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελ/νήσου, η πλέον αρμόδια υπηρεσία, λαμβάνοντας υπόψη και τις εισηγήσεις των τμημάτων περιβάλλοντος και υδροοικονομίας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, ουσιαστικά με τις παρατηρήσεις και σοβαρές επιφυλάξεις που καταγράφει στην εισήγησή της προς το Περιφ. Συμβούλιο για τη μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελ/νήσου με Σ.Δ.Ι.Τ.» είναι αρνητική για το σχεδιασμό και την κατασκευή του ανωτέρω έργου ! .

"Χάιντι, το κορίτσι των βουνών" στο Ναύπλιο

 Η παιδική σκηνή του θέατρου ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131και τηςΘεατρικής Εταιρίας Μέθεξις σας καλούν να παρακολουθήσετε το κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιαχάνας Σπίρι «XAΪΝΤΙ, Το Κορίτσι των Βουνών», σε δύο μοναδικές παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου και ώρες 5:30 και 7:30 το απόγευμα, στο δημοτικό θέατρο Ναυπλίου «ΤΡΙΑΝΟΝ».

Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας «Οδυσσέας»





















 Συνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι αιτήσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας». Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο "ΠΕΡΣΕΑΣ" έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του





















 Το Σάββατο 25/01/2014, ο Σκακιστικός Σύλλογος "ΠΕΡΣΕΑΣ" Άργους, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Η εκδήλωση έγινε στις εγκαταστάσεις του κτιρίου των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΦΩΝ ΜΑΛΤΕΖΟΥ, που φιλοξενούν σχεδόν όλες τις δραστηριότητες του "Περσέα", με την παρουσία πολλών εκπροσώπων των αρχών του τόπου μας.

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Άργους – Μυκηνών «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»





















- Η κίνησή μας, υλοποιώντας την βασική της δέσμευση από την ίδρύση της, προχωρά στην επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων της. Ανοιχτά, με συμμετοχή ειδικών στις 29.1.14, πραγματοποιήσαμε δημόσια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τα απορρίμματα. Συζητήσαμε το σχέδιο Τατούλη για τη διαχείρηση των απορριμμάτων. Εκφράστηκε με στοιχεία και αριθμούς η αντίθεση στο αδιαφανές, αδιέξοδο, ακριβό για τα νοικοκυριά, καθόλου φιλικό στο περιβάλλον, καθόλου σύγχρονο επιστημονικά σχέδιο της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου