Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου (βίντεο)

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη, πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου την Παρασκευή το μεσημέρι, στα πλαίσια της 3ωρης στάσης εργασίας, που κήρυξε η ΔΟΕ.

Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Ανυφίου (βίντεο)





















 Την διάλυση του μπλόκου, στην διασταύρωση Ανυφίου στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου Μυκηνών, ανακοίνωσαν οι αγρότες μέλη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη που παραχώρησαν στα μέσα ενημέρωσης του νομού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βόμβα για ΟΑΕΕ: Σύμφωνα με γνωμοδότηση έπρεπε να μειωθούν οι εισφορές μετά την βουτιά των εισοδημάτων

 ΒΟΜΒΑ στα θεμέλια του Οργανισμού Αυτοαπασχολούμενων Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) βάζει γνωμοδότηση του συνταγματολόγου και πρώην υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Αντώνη Μανιτάκη και του λέκτορα Νομικής του ΑΠΘ Ακρίτα Καϊδατζή, σύμφωνα με την οποία το υπερχρεωμένο ταμείο απειλείται, εφόσον γίνουν προσφυγές, να αποζημιώσει με 4 δισ. ευρώ τους 750.000 ασφαλισμένους του.

Καμπόσος: Ο Μανιάτης έχει εμπάθεια με το πρόσωπο μου - Γιατί δεν λέει στον Κεκέρογλου να μας στείλει τα λεφτά; (βίντεο)


















  Έξαλλος εμφανίστηκε σε συνέντευξη του ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, απαντώντας στον Υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη για το θέμα της μη εκταμίευσης από το ποσό των 150.000 ευρώ του Πράσινου Ταμείου για τους πλημμυροπαθείς του Άργους. Δείτε την απάντηση του δημάρχου παρακάτω:

Μανιάτης: Αποκλειστική ευθύνη του Δήμου η μη καταβολή αποζημίωσης στους πλημμυροπαθείς του Άργους (βίντεο)





















 Συνέντευξη παραχώρησε ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης σχετικά με ερώτηση που κατατέθηκε στην βουλή για την μη καταβολή της εξαγκελόμενης βοήθειας από το Πράσινο Ταμείο στους πλημμυροπαθείς του Δεκεμβρίου στην πόλη του Άργους.

Πρώτη επίσημη παρουσίαση της χορογραφίας του τραγουδιού "Η καρδια μου στο Άργος χτυπά" (βίντεο)

Στο θεατράκι της πλατείας του Αγίου Πέτρου στο Αργος έγινε το Σαββάτο 22 Φεβρουαρίου 2014 η επίσημη παρουσίαση της χορογραφίας τραγουδιού «Η καρδιά μου στο Άργος χτυπά (Τρελό Καρναβάλι)» από τους "καραμούντζες" του Bello Ballo Dance Studio και την Αργολική σχολή χορού της Μαρίας Μπαβέλα.

Οργισμένοι οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου - Ζητούν να μην καταργηθει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου





















 Ανάστατοι και οργισμένοι εμφανίζονται οι Ξενοδόχοι και οι Επιχ. Ενοικ/νων Διαμ/των Πελοποννήσου, με αφορμή την προγραμματισμένη στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου (ΠΥΤ), στη Τρίπολη.

Δήλωση Κοδέλα για το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στη Νεστάνη (βίντεο)

















Το παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο αγροτών στα διόδια Νεστάνης είχε μια σημαντική συμβολική σημασία. Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία αγρότες από την Πελοπόννησο χωρίς κομματικές εξαρτήσεις προχώρησαν σε μια κινητοποίηση, άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων, άφησαν ελεύθερη τη διέλευση των αυτοκινήτων και μοίρασαν φυλλάδια με τα αιτήματα των αγροτών.

Ανοίγει τον προεκλογικό αγώνα ο Χ. Γραμματικόπουλος την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου























 Ανοιχτή συγκέντρωση - ομιλία θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο "ΑΜΑΛΙΑ" ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γραμματικόπουλος, κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα της δημοτικής του παράταξης "ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ". "Σας προσκαλώ όλους και όλες στην παρουσίαση του οράματός μας, για να δώσουμε στο ΑΥΡΙΟ του τόπου μας ελπίδα", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Γραμματικόπουλος.

Αναλυτικά η πρόσκληση:

Τσίκνισαν και οι μικροί μπόμπιρες του Δον Πινέλο





















 Την παραδοσιακή γιορτή της Τσικνοπέμπτης γιόρτασαν οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού Δον Πινέλο στο Ναύπλιο.

Αποκριάτικος χορός των Τρίτεκνων Αργολίδας





















 Οι Τρίτεκνοι της Αργολίδας, "κόντρα στους καιρούς",όπως δηλώνουν, καλούν τα μέλη τους "να πάρουν τα παιδιά τους και να έρθουν για μουσική, κέφι και χορό"στον ετήσιο αποκριάτικο χορό τους, που γίνεται το Σάββατο 1η Μαρτίου στο Πανταζής Ρουαγιάλ. 

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στρατιωτικών στο κοιμητήριο Ναυπλίου





















 Σήμερα Σαββάτο 22 Φεβρουαρίου 2014 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στρατιωτικών, κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους µας, στο στρατιωτικό τμήμα του Κοιμητήριου Ναυπλίου.

Η Ένωση Τυφλών Αν. Πελοποννήσου έκοψε την πίτα της στο Ναύπλιο





















 Η περιφερειακή ένωση τυφλών ανατολικής Πελοποννήσου που εδρεύει στην Αργολίδα έκοψε σήμερα την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου.

Επίσκεψη Καμπόσου στο ΕΠΑΛ και το 3ο ΓΕΛ Άργους (Video)





















 Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ Άργους και το 3ο ΓΕΛ Άργους και μίλησε στους μαθητές για την πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή που τους προσφέρει στα πλαίσια της αδελφοποίησης με τη Βεργίνα - Βέροια.

Εγκρίθηκε η πρώτη επένδυση fast track - H AΣΠΙΣ-ΔΕΔΕ Α.Ε. από την Αργολίδα είναι η πρώτη επιχείρηση

 Έγκριση επενδυτικών σχεδίων μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα υπόσχεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του συστήματος fast track. Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, η εταιρεία AΣΠΙΣ-ΔΕΔΕ Α.Ε. από την Αργολίδα είναι η πρώτη επιχείρηση το επενδυτικό σχέδιο της οποίας εγκρίνεται με τη διαδικασία αυτή.

Η υποβολή του επενδυτικού σχεδίου, που αφορά στον εκσυγχρονισμό της μονάδας χυμοποίησης φρούτων με χρήση νέων τεχνολογιών και ψυκτικών εγκαταστάσεων με σκοπό τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών και την εξοικονόμηση ενέργειας, έγινε στις 30 Ιανουαρίου 2014, από τον επενδυτή, στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης του Μέτρου 123Α «Επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων» που προκηρύχθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2014 και ήταν ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου