Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ MSC POESIA ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ



Το κρουαζιερόπλοιο Msc Poesia  με σημαία Παναμά αρόδο στο λιμάνι του Ναύπλιου, Τετάρτη 30 Μαΐου 2018. Το κρουαζιερόπλοιο δε θα επισκεφτεί τη Μύκονο και τροποποίησε το πρόγραμμά του λόγω της 24  απεργίας στην Ελλάδα. Το πλοίο  κατέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά. Η εταιρεία και σε παλιότερες απεργίες όταν ήταν κλειστό το λιμάνι του Πειραιά επέλεγε ως εναλλακτικό προορισμό το Ναύπλιο.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ




Ολόγιομο το φεγγάρι ανατέλλει  πάνω από το κάστρο Παλαμήδη του Ναυπλίου, Τρίτη 29 Μαΐου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Κ.ΡΟΥΤΟΥΛΑ

Ξύπνησαν μνήμες από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης σε μουσική εκδήλωση στο Ναύπλιο (βίντεο)
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντίνου Πόλεως,  την Τρίτη 29η Μαΐου 2018 την αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΠΥΡΚAΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ




Πυρκαγιά ξέσπασε την  Τρίτη  29 Μαΐου 2018 στην περιοχή της Πουλακίδας στην Αργολίδα. Η εστία της πυρκαγιάς εντοπίστηκε  πίσω από το Βενζινάδικο ΕΤΕΚΑ και κοντά στο κοιμητήριο του χωριού μέσα σε κτήμα με πορτοκαλιές .Στην σημείο έσπευσαν δυνάμεις από το Άργος και το Ναύπλιο, ενώ η αγροτική έκταση που καίγεται υπολογίζεται στα 4 στρέμματα 

ΝΑΥΠΛΙΟ -ΦΙΔΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΑΠΙΤΗΣ ΒΡΗΚΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ




Τρεις Αμερικανίδες τουρίστριες βρήκαν ένα φίδι το  είδος Σαπίτης κάτω από το αμάξι στο οποίο επέβαιναν σε περιοχή στα Λευκάκια Ναυπλίου, Τρίτη 29 Μαΐου 2018. Τις Αμερικανίδες τουρίστριες βοήθησε πιάνοντας το φίδι αγρότης από την περιοχή.   Όπως τονίζει ο ίδιος ο αγρότης , Άρης Τσιρίκος ,  πρόκειται για ένα είδος φιδιού που μπορεί να έχει λίγο δηλητήριο αλλά είναι τελείως ακίνδυνο. Το  μήκος του φιδιού έφτανε περίπου τα 1,50 μέτρα. Είναι ένα ημερόβιο, συνηθισμένο φίδι που κινείται  πολύ γρήγορη ,κολυμπά, σκαρφαλώνει και χαρακτηρίζεται για την καλή του όραση. 

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ "ΑΠΟ Τ'ΑΙΒΑΛΙ ΣΤ'ΑΝΑΠΛΙ"



Η προγραμματιθείσα εκδήλωση "ΑΠΟ Τ'ΑΙΒΑΛΙ ΣΤ'ΑΝΑΠΛΙ" που επρόκειτο να λάβει χώρα εις τον Ι.Ναό Γενεσίου Της Θεοτόκου Ναυπλίου  στις 9 Ιουνίου 2018 ,για τεχνικούς λόγους θα μετατεθεί για τον μήνα Οκτώβριο 2018.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή  σας.

ΟΙ ΛΕΜΟΥΡΙΟΙ (LEMUR CATTA) ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ




Λεμούριοι στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο ,Τρίτη 29 Μαΐου 2018. Ο Λεμούριος ζει  στη Νότια και Νοτιοδυτική Μαδαγασκάρη. Είναι  κυρίως φυτοφάγο ,τρώει φρούτα, φύλλα, λουλούδια, βότανα και φλοιό δέντρων, επίσης μεγάλα έντομα και ακόμα μικρά σπονδυλωτά όπως σαύρες. Το βάρος φτάνει τα 2,2 κιλά και το μήκος του 39 με 46 εκατοστά. Κυοφορεί 138-141 μέρες και γεννά 1-3 μικρά. Ζει σε ομάδες 6 -30 ατόμων με κυρίαρχα τα θηλυκά.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κότσυφας  κάθεται  στα τείχη του κάστρου Παλαμηδιού , Τρίτη 29 Μαίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ




Μία ημέρα πριν την Πανσέληνο του Μαΐου ,το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο πάνω από τα βουνά του Ναυπλίου, Δευτέρα 28 Μαΐου 2018.  

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΔΥΣΗ ΗΛΙΟΥ




Ο ήλιος δύει πίσω από τα σύννεφα στην πόλη του Ναυπλίου δημιουργώντας ένα βαθύ κόκκινο χρώμα, Δευτέρα 28 Μαΐου 2018.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ



ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

20:15 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα επακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ






Στα πλαίσια των εορτασμών του Αγίου Πνεύματος το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας -Πρόνοιας Ναυπλίου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΑΤ και το Δήμο Ναυπλιέων συνδιοργάνωσαν  μια μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στη λαϊκή παράδοση του Ελληνισμού . Στην εκδήλωση συμμετείχε χορευτική ομάδα από το Ελληνικό εργαστήρι χορού του Χρήστου Λεβέντη και μουσικό σχήμα με τον τραγουδιστή Δ.Κατσούρη και την Ε.Πάνου. Την  εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου