Κυριακή 6 Μαΐου 2018


 

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Iισχυρή καταιγίδα στην περιοχή του Ναυπλίου με αποτέλεσμα  να μετατραπούν πολλοί δρόμοι σε ποτάμια, Κυριακή 6 Μαΐου 2018. Η οδό Άργους, η οδός Ασκληπιού και πολλοί άλλοι δρόμοι καλύφθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής. Ο κεντρικός κόμβος της Ενδεκάτης πλημμύρισε προς στιγμήν και τα αυτοκίνητα κινούνταν με μεγάλη δυσκολία.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΑ




Γέμισε η παραλία της Αρβανιτιάς  στο Ναύπλιο με λουόμενους  , Κυριακή 6 Μαΐου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΑΤΣΙΚΙΑ




Κατσίκια σε τοποθεσία στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο, Κυριακή 6 Μαΐου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ




Χελιδόνια σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 6 Μαΐου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ




Πεταλούδες έχει γεμίσει η παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 6 Μαΐου 2018. Κάθε χρόνο την περίοδο της Άνοιξης η πανέμορφη παραλία της Καραθώνας λίγο έξω από το Ναύπλιο γεμίζει με πεταλούδες .  Ένα πανέμορφο θέαμα κυρίως για τα παιδιά.

Τερματισμός και απονομές βραβείων στον 13ο Αργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο

Τερματισμός και απονομές βραβείων στον 13ο Αργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο
Έληξε με τις καλύτερες εντυπώσεις ο 13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου 2018.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ -ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ

Μπορεί το Πάσχα να πέρασε αλλά κάποιοι προτίμησαν να ψήσουν τον οβελία στη παραλία της Καραθώνας δίπλα στο κύμα της θάλασσας, Κυριακή 6 Μαΐου 2018.  

Το κρουαζιερόπλοιο HORIZON με 1800 επιβάτες στο Ναύπλιο


Το κρουαζιερόπλοιο HORIZON με 1800 επιβάτες στο Ναύπλιο (βίντεο)
Το κρουαζιεροπλοιο HORIZON της εταιρείας Pullmantur που εκτελεί κρουαζιέρες στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο βρίσκεται αρόδο σήμερα στο Ναύπλιο προερχόμενο από την Σαντορίνη.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 13 ΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ




Η εκκίνηση του αγωνίσματος του Ημιμαραθωνίου 21χιλιομέτρων  του 13ου Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου , Κυριακή 6 Μαΐου 2018. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος τονίζοντας στους αθλητές που παίρνουν μέρος πως σημασία έχει η συμμετοχή και να φτάσουν όλοι στον τερματισμό υγιείς. Η διαδρομή προσφέρεται για την επίτευξη ατομικών ρεκόρ ενώ όλοι οι αγώνες έχουν τερματισμό την κεντρική πλατεία του Αγίου Πέτρου Άργους . Οι αγώνες καλύπτονται υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, τον Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Άργους) και από το Σώμα Εθελοντών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ.

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Με άρωμα αρχαίας Ελλάδας η τελετή έναρξης του 13ου Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου στο Άργος

Με άρωμα αρχαίας Ελλάδας η τελετή έναρξης του 13ου Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου στο Άργος
 Σε συνεργασία με την ΚΕΔΑ-Μ, και το ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός, ο Δήμος Άργους Μυκηνών διοργάνωσε την πρώτη τελετή έναρξης του 13ου Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου με τίτλο : "Χιλιάδες φεγγάρια ΜΕΤΑ" το βράδυ του Σαββάτου 5 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του Άργους.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΑΓΚΑΘΟΚΑΛΗΜΑΝΑ




Ένα πτηνό το είδος αγκαθοκαλημάνα (Hoplopterus spinosus) στην περιοχή του Υδροβιότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου, Σάββατο 5 Μαΐου 2018.  Η Αγκαθοκαλημάνα είναι ένα μεταναστευτικό πουλί που έρχεται στη χώρα μας κάθε άνοιξη. Τρέφεται με διάφορα έντομα και άλλα ασπόνδυλα. Φωλιάζει σε ανοιχτά εδάφη, συνήθως σε υγροτόπους. Το πτέρωμά της είναι ασπρόμαυρο και η ράχη της αμμοκαστανή. Από ολόκληρη την Ευρώπη, η αγκαθοκαλημάνα φτιάχνει τη φωλιά της μόνο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους υγροτόπους της Θράκης. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ, ΜΟΝΑΧΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ




..Ουσιαστικά όταν μιλούσες μαζί της ένοιωθες ότι γινόταν εσύ, ήταν σαν να μιλούσες στον εαυτό σου, δεν απευθυνόσουν σε μοναχή, γι' αυτό και δεν έλεγε τίποτε, δεδν σε διόρθωνε, με αποτέλεσμα να νοιώθεις πολύ άνετα μαζί της, όπως νοιώθεις με τον εαυτό σου..

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΑΡΓΟΛΙΔΑΠΟΤΑΜΟΣΦΥΡΙΧΤΗΣ (CHARADRIUS DUBIUS) -LITTLE RINGED PLOVER

Αρχιερατική θεία Λειτουργία στην Νέα Κίο Αργολίδος




Πανηγυρικά τιμήθηκε και φέτος  η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της μεγαλομάρτυρος στην φερώνυμη εκκλησία στην κωμόπολη της  Νέας Κίου στην Αργολίδα .Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε  πανηγυρικός  εσπερινός  από τον  Ιεροκήρυκα  της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσόστομο Παπουλέση ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.  Μετά το θείο κήρυγμα ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερός Εικόνας σε όλη την περιοχή της Κίου προς ευλογία των κατοίκων καθώς και του τόπου, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Νέας Κίου.

Συνάντηση Μητροπολίτη Αργολίδος με τονΑρχιεπίσκοπο Θυατείρων Γρηγόριο




Τις ημέρες που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε την Αγγλία, συνοδεύοντας τα Ιερά Λείψανα του θαυματουργού Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, είχε την ωραία και ευχάριστη ευκαιρία να φιλοξενηθεί στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου