Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Πολυχρωμία στην Ανοιξιάτικη φύση σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 9 Μαΐου 2018.

Με κάθε λαμπρότητα οι οδηγοί Ταξί Ναυπλίου τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Χριστόφορο στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου - Καρακαλά στο Ναύπλιο.




Κάθε χρόνο οι επαγγελματίες οδηγοί μαζεύονται στο Μοναστήρι και τιμούν τον Αγιο Χριστόφορο με θεία λειτουργία και αρτοκλασία . Στο μοναστήρι φυλάσσεται και εικόνα του Αγίου προσφορά όλων των οδηγών Ταξί Ναυπλίου και περιχώρων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο καθιερωμένος Αγιασμός των οχημάτων από τον Ιερομόναχο π. Αμφιλόχιο Κοντό .

Τίμησαν την Επέτειο Λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου στο Ναύπλιο

Τίμησαν την Επέτειο Λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο εκδήλωση με περιεχόμενο την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων.

ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Με Αγιασμό οχημάτων η Εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου
 Ο Ιερέας του Ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές Κατοικίες στο Ναύπλιο, π. Βασίλειος Γκολέμης , αγιάζει τα αμάξια και οδηγούς με  Αγιασμό κατά την εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου προστάτη των οδηγών σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018.

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Εκκλησάκι του Καποδίστρια στην Πρόνοια Ναυπλίου





Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί προς τιμή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο ομώνυμο Ιστορικό εκκλησάκι στην Πρόνοια Ναυπλίου κάτω από τη σκιά του Παλαμηδιού. Πρόκειται για ένα ιστορικό εκκλησάκι που χτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831. Δυστυχώς οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας, δεν κατάφεραν να φτιάξουν το ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου