Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Εκκλησάκι του Καποδίστρια στην Πρόνοια Ναυπλίου





Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί προς τιμή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο ομώνυμο Ιστορικό εκκλησάκι στην Πρόνοια Ναυπλίου κάτω από τη σκιά του Παλαμηδιού. Πρόκειται για ένα ιστορικό εκκλησάκι που χτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831. Δυστυχώς οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας, δεν κατάφεραν να φτιάξουν το ναό.

Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στην Αργολίδα

Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στην Αργολίδα
Άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας σε πραγματικές συνθήκες με την κωδική ονομασία "ΔΙΑ - ΠΥΡΟΣ 2018 " πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους την Τρίτη 08-05-2018 το πρωί.

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Εσπερινός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Εκκλησάκι του Καποδίστρια στην Πρόνοια Ναυπλίου




Στην πόλη του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην συνοικία Πρόνοια, υπάρχει εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο.
Πρόκειται για ένα ιστορικό εκκλησάκι που χτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ




Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο  είναι μια μικρή εκκλησία, 7 χιλιόμετρα περίπου από το Ναύπλιο. Κάθε χρόνο το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστή τιμάει τη μνήμη του Αγίου στις 8 Μαΐου και υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου από το Ναύπλιο αλλά και από τις γύρω περιοχές.  Την παραμονή 7 Μαΐου το απόγευμα τελέσθηκε ο  πανηγυρικός εσπερινός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου