Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ




ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30

Η γνωστή ηθοποιός ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ έπειτα και  από την επιτυχημένη συμμετοχή της στην γνωστή ταινία «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» του Γιάννη Σμαραγδή, έρχεται στο Ναύπλιο και στον αγαπημένο της Ι.Ναό της Παναγίας για να διαβάσει το συναξάρι του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτη, ο οποίος  μαρτύρησε στο Αϊβαλί το 1807 ,όπως αφηγηματικά κατέγραψε ο σπουδαίος Φώτιος  Κόντογλου.

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ (ΜΕΡΜΠΑΚΑ)




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ-ΜΙΔΕΑΣ



ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Τη Δευτέρα 28 Μάϊου  2018 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο ΕΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙAΔΙ (Μέρμπακα) ΙΕΡΌΣ ΝΑOΣ ΑΓΊΑΣ ΤΡΙAΔΟΣ.  

Το εσπέρας της παραμονής Κυριακή 27 Μαϊου  2018 και ώρα 8:00μ.μ., θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος χοροστατούντος του ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣκ.κ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ. 

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ





ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
ΝΑΥΠΛΙΟΥ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ
Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2018
20:00               Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και  Θείου Κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπουλέση
21:30               Περιφορά– Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος παιανιζούσης της φιλαρμονικής του Δήμου.

ΟΙ ΒΟΥΚΕΡΟΙ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ




Σπάνια πτηνά το είδος Βούκεροι  στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο, Δευτέρα 21 Μαΐου 2018. Από τις αρχές του 2015, το ΑττικόπΠάρκο υποστηρίζει το Hornbill TAG (Συμβουλευτική ομάδα της ΕΑΖΑ για τους Βούκερους). Σκοπός της ομάδας αυτής είναι ο συντονισμός της σωστής διαχείρισης των βούκερων στα Ζωολογικά Πάρκα, και η οργάνωση δράσεων για την διάσωσή τους στη φύση.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΤΣΙΚΙΑ




Κοπάδι με κατσίκια στην παραλία της καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 21 Μαΐου 2018.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γρακίνα πετά πάνω από τη πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 21 Μαίου 2018.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα κάθε χρόνο η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο τιμά τους Αγίους.  Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικώς εσπερινός  μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Ναύπλιο- Τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη τίμησαν στο γραφικό εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνα

Τους  Αγίους  Κωνσταντίνο  και Ελένη γιόρτασαν στο γραφικό εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνας στο Ναύυπλιο (βίντεο)
 Η τοπική παράδοση εδώ και έναν αιώνα (από το 1910), θέλει τους οικοδόμους της πόλεως του Ναυπλίου να εορτάζουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο ομώνυμο εκκλησάκι στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο.

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμός. Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικώς εσπερινός  μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου