Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ναύπλιο- Αναχώρησε το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αννης για το Αγιο Όρος




Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί  Κωνσταντίνεια 2018 στον ενοριακό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  στο Ναύπλιο. Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο συνοικισμό Νέο Βυζάντιο Ναυπλίου. Ο ναός αυτός βρίσκεται στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης και κάθε χρόνο μαζεύει χιλιάδες πιστούς , που έρχονται από όλη την Αργολίδα για να τιμήσουν τους Αγίους.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κιρκινέζια πετούν με φόντο το κάστρο Λάρισσα του Αργους , Τετάρτη 23 Μαίου 2018.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΠΤΗΝΟ ΥΦΑΝΤΡΑ




Μεταναστευτικό πτηνό το είδος Υφάντρα σε τοποθεσία στην πόλη του Άργους, Τετάρτη 23 Μαΐου 2108. Η Υφάντρα είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Ρεμιζιδών, που απαντάται και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Remiz pendulinus και περιλαμβάνει 4 υποείδη. Ανήκει σε μια ομάδα πτηνών που στη χώρα μας είναι γνωστή με τη γενική ονομασία σακουλοπαπαδίτσες ή ανθοσκόποι. Η ονομασία παραπέμπει στην πολύ χαρακτηριστική φωλιά του πτηνού   η οποία κατασκευάζεται να κρέμεται από το κλαδί ενός δένδρου.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ




Μία μαύρη γάτα κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΕΛΩΝΑΣ




Η Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου. Είναι μία εκδήλωση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και αποκτά χρόνο με το χρόνο παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς η χελώνα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και απειλείται με εξαφάνιση. Στην Ελλάδα, τα φώτα της δημοσιότητας τραβούν οι θαλάσσιες χελώνες «Καρέτα-Καρέτα».

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Κωνσταντίνεια 2018 - Μουσικοχορευτική εκδήλωση στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ναυπλίου




Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο συνοικισμό Νέο Βυζάντιο Ναυπλίου. Ο ναός αυτός βρίσκεται στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης και κάθε χρόνο μαζεύει χιλιάδες πιστούς , που έρχονται από όλη την Αργολίδα για να τιμήσουν τους Αγίους. Στους φετινούς εορτασμούς ο ναός φιλοξενεί για λίγες ημέρες το τίμιο Λείψανο της αριστεράς χειρός της Αγίας Θεοπρομήτορος  Άννης  από την ιερά μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους .  

Ναύπλιο- Αναρριχητές και βράχια επικίνδυνα για τους περιπατητές στον Γύρο της Αρβανιτιάς



Ένας μεγάλος βράχος στην τοποθεσία της παραλίας Αρβανιτιάς είναι έτοιμος να πέσει με την παραμικρή κίνηση, Τρίτη 22 Μαΐου 2018. Ο βράχος βρίσκεται σε τοποθεσία στην Ακροναυπλία και πάνω από την περιοχή που λέγεται Γύρος της Αρβανιτιάς . Στο σημείο περνούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες κυρίως τουρίστες και εκδρομείς. Κατά το παρελθόν έχουν πέσει στην συγκεκριμένη περιοχή κι άλλα βράχια. Ο δήμος Ναυπλιέων με πινακίδες είχε και κάγκελα είχε απαγορεύσει την διέλευση για τους περιπατητές. Κάποιοι αφαίρεσαν τις πινακίδες και τα κάγκελα και περνούν όλοι . Στο σημείο κατά καιρούς αναρριχητές κάνουν αναρρίχηση στα απόκρημνα βράχια με κίνδυνο την ασφάλεια τη δική τους και των περιπατητών. Άμεση είναι η ανάγκη να παρθούν μέτρα προφύλαξης του χώρου για να μην γίνει κάποιο ατύχημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου