Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ( ΠΡΟΝΟΙΑ) ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου , επί της εορτής της Αγίας Τριάδος στον ομώνυμο Ιερό στη συνοικία Πρόνοια  Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε  πανηγυρικός  εσπερινός από τον  ιεροκήρυκα  της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσόστομο Παπουλέση . Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής Ναυπλίου.

θεία λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μέρμπακα




Με κάθε μεγαλοπρέπεια εόρτασε και φέτος τη μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος (Μέρμπακα). 

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας στο Ελλληνικό




Εορτάζει σήμερα Δευτέρα 28 Μαΐου ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στο Ελληνικό του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ





Στη συνοικία Πρόνοια  Ναυπλίου  πανηγυρίζει  όλως ιδιαιτέρως ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος .Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσόστομος Παπουλέσης πλαισιωμένος από ιερείς της πόλεως Ναυπλίου .Στον εορταστικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλαθάς από την Μητρόπολη Ιλίου ,γέννημα θρέμμα  του Ναυπλίου
Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής Ναυπλίου. Χαρακτηριστικό το πλήθος του κόσμου και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά τα οποία μάλιστα συμμετείχαν και ενεργά στους εορτασμούς του Αγίου Πνεύματος.

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα) του Δήμου Ναυπλιέων




Τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος (Μέρμπακα). 

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ (ΜΕΡΜΠΑΚΑ)




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ-ΜΙΔΕΑΣ



ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Τη Δευτέρα 28 Μάϊου  2018 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο ΕΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙAΔΙ (Μέρμπακα) ΙΕΡΌΣ ΝΑOΣ ΑΓΊΑΣ ΤΡΙAΔΟΣ.  

Το εσπέρας της παραμονής Κυριακή 27 Μαϊου  2018 και ώρα 8:00μ.μ., θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος χοροστατούντος του ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣκ.κ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΣΑΥΡΑ

Μία Πελοποννησιακή  σαύρα σε τοποθεσία στην πόλη του Άργους, Κυριακή 27 Μαΐου 2018.

Αργολίδα: Τίμησαν τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις Λίμνες




Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα τον Μάιο του 1944 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Λίμνες του Δήμου Άργους-Μυκηνών την Κυριακή 27 Μαΐου 2018.

Κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των κατοχικών Γερμανικών στρατευμάτων, στις 24 Μαΐου του 1944, δολοφονήθηκαν άδικα 87 άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά στην περιοχή των Λιμνών.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ




Θαλάσσια σπορ στην πανέμορφη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Κυριακή 27 Μαΐου 2018.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Δύο σχολεία στο Ναύπλιο τραγούδησαν για τον Διονύση Σαββόπουλο

Δύο σχολεία στο Ναύπλιο τραγούδησαν για τον Διονύση Σαββόπουλο (βίντεο)
 Την Παρασκευή 25 Μαΐου στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, ο Δήμος Ναυπλιέων, το Νέο Σχολείο και το σχολείο Αφοί Μαλτέζου, διοργάνωσαν εκδήλωση για να τιμήσουν τον Διονύση Σαββόπουλο και την ονόμασαν "Δυο Σχολεία τραγουδούν για τον Διονύση Σαββόπουλο''.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ




Πάρα πολλά ιστορικά διατηρητέα κτήρια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου καταρρέουν από τη φθορά του χρόνου. Η υπηρεσία της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων τοποθετεί συνεχώς προστατευτικά στα επικίνδυνα κτήρια  προς αποφυγή ατυχήματος. Πολλά από αυτά ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο . Ιστορικό κτήριο στην οδό Οθωνος ,στην καρδιά της παλιάς πόλης , έχει σχεδόν καταρρεύσει και αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τους διερχόμενους . Κάτοικοι της παλιάς πόλης διαμαρτύρονται καθημερινά στις υπηρεσίες του Δημοσίου για την άμεση αποκατάσταση των κτηρίων. Μεγάλη φθορά έχει υποστεί το Δικαστικό Μέγαρο , το αρχαιολογικό Μουσείο  και πάρα πολλά άλλα κτήρια στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΑΤΣΙΚΙΑ




Κατσίκια σε ορεινή τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Σάββατο 26 Μαΐου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου