Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΣΦΥΡΙΧΤΗΣ




Θαλασσοσφυριχτής (Charadrius alexandrinus) σε τοποθσία στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018. Ο πληθυσμός του θαλασσοσφυριχτή στη χώρα μας έχει εκτιμηθεί σε 1.000-2.000 ζευγάρια. Ο ευρωπαϊκός πληθυσμός του είναι σχετικά μικρός 35.000 ζεύγη  και γνωρίζει μια μικρή αλλά συνεχή μείωση. Είναι είδος παρυδάτιου πουλιού που αναζητά τροφή στο έδαφος και τα πολύ ρηχά νερά. Το τυπικό ενδιαίτημα φωλιάσματος είναι οι αμμώδεις, λασπώδεις και χαλικώδεις ακτές, έλη και δέλτα. Η φωλιά γίνεται σε βαθούλωμα στο έδαφος κοντά σε μικρούς θάμνους.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΚΑΛΑΜΟΚΑΝΑΔΕΣ




Μεταναστευτικά πτηνά το είδος Καλαμοκανάδες , τρώνε ψάρια στην  παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΡΑΝΟΣΑΥΡΑ




Μία μεγαλόσωμη σαύρα το είδος τρανόσαυρα σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΕΝΤΟΜΟ ΦΑΣΜΑ (STICK-INSECT)



Eνα περίεργο έντομο που μοιάζει με κλαδάκι δέντρου και έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να γίνεται αόρατο σε τοποθεσία στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018. Πρόκειται για το έντομο-κλαδί (stick insect) που ανήκει στην τάξη εντόμων Phasmatodea ή Phasmatoptera. Η ονομασία του  προέρχεται από την ελληνική λέξη «φάσμα», που σημαίνει οπτασία ή φάντασμα και αναφέρεται στο απίστευτο καμουφλάζ που μπορεί να επιτυγχάνει αυτό το είδος.

ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ

Μία σταχτοσουσουράδα κάθεται στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Πέμπτη 17 Μαίου 2018.

ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΣ ΣΕ ΠΤΗΣΗ


Κατσουλιέρης πετά στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Πέμπτη 17 Μαίου 2018.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κότσυφας κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 17 Μαίου 2018.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στην Καραθώνα Ναυπλίου. Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 6:30 μ.μ. θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο εκκλησάκι του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου του κρασόκτιστου στην Καραθώνα.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΔΥΣΗ





Ο ήλιος δύει μέσα από τα σύννεφα στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 κοντά στο κόμβο της Αγίας Ελεούσας στον δρόμο προς το χωριό Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Στον  τόπο του δυστυχήματος ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας με την συνδρομή της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Το ΙΧ που επέβαινε ο  άτυχος άνδρας  για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε μέσα  χαντάκι.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΜΥΓΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ




Μία τεράστια μύγα το είδος  Asilidae  κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου περιμένοντας το θύμα της, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018. Είναι  μία μύγα ληστής, που ονομάζεται επίσης  και δολοφόνος . Είναι γεροδεμένο έντομο μία αγκαθωτή  μύγα.  Το όνομα «ληστής  που πετάει" αντικατοπτρίζει εμφανώς  την επιθετική και εξοντωτική  συνήθεια της. Τρέφονται κυρίως ή αποκλειστικά  με  άλλα έντομα και κατά κανόνα, περιμένουν σε ενέδρα για  να πιάσουν το θήραμά τους κατά την πτήση.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ




Πεταλούδα κάθεται σε λουλούδι και μαζεύει γύρη σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΚΡΙΔΑ




Μία ακρίδα κάθεται σε λουλούδια σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ - ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΦΑΡΜΑ ΑΛΟΓΩΝ




Μία μικρή φάρμα αλόγων βρίσκεται στην περιοχή Λευκάκια Ναυπλίου και φιλοξενεί άλογα διαφορετικής ράτσας, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018. Ο αγρότης Άρης   Τσιρίκος  τα τελευταία χρόνια  στο αγρόκτημα του έχει φτιάξει μία μικρή φάρμα αλόγων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου