Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
ΝΑΥΠΛΙΟΝ Tηλ. 2752025100


Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσουμε στο ναό μας κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 23  Μαΐου το Τίμιο Λείψανο της αριστεράς χειρός της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα - Αγίου Όρους,    προς ευλογία και αγιασμό.

Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια στην υποδοχή του Μητροπολίτη Αργολίδος στο Έσσεξ της Αγγλίας




Με την ευκαιρία της επταήμερης επίσκεψης (24-30 Απριλίου 2018) στη Γηραιά Αλβιώνα των Τιμίων Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού και Θαυματουργού, τα οποία συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, οργανώθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ




Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αύλειο  χώρο μεταφορικής εταιρίας στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου, Πέμπτη  3 Μαΐου 2018. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία  κάηκε ολοσχερώς  ένα κοντέινερ που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη με βοηθητικό υλικό. Στο σημείο έσπευσαν  ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Ναύπλιο και το Άργος.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΚΑΠΑΡΗ

Ανθισμένη κάπαρη σε τοποθεσία στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, Πέμπτη 3 Μαΐου 2018.

Η ετήσια εορτή του Συλλόγου Αργείων "Ο ΔΑΝΑΟΣ" με απονομή τιμητικών διακρίσεων


Η ετήσια εορτή του Συλλόγου Αργείων "Ο ΔΑΝΑΟΣ" με απονομή τιμητικών διακρίσεων
Την 3η Μαϊου 2018 ημέρα Πέμπτη, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Πέτρου, Επισκόπου και Πολιούχου ΄Αργους του Θαυματουργού & Προστάτου του «Δαναού»,ο Σύλλογός Αργείων Ο ΔΑΝΑΟΣ τέλεσε την ετήσια Eoρτή του

Το Άργος γιορτάζει τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης του με τη γαλλική πόλη Αμπεβίλ

Το Άργος γιορτάζει τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης του με τη γαλλική πόλη Αμπεβίλ
Εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με την εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης του Άργους με τη γαλλική πόλη Αμπεβίλ και τον σύλλογο «Άργος – Αbbeville».

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ




Η πόλη τους Άργους τιμά τον πολιούχο της Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις , Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 2 Μαΐου  στον Καθεδρικό Ιερόν Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 3 Μαΐου  τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου ,οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στην αρχιερατική θεία λειτουργία συγχοροστάστησαν οι Μητροπολίτες Κισάμου και  Σελίνου Αμφιλόχιος , Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Άρτης Καλλίνικος, Αργολίδος Νεκτάριος και ο επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος ,βοηθός της Μητροπόλεως Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου