Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΗΡΑ ΑΡΓΟΥΣ



ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ 

ΧΡΙΣΤΟΥ

ΚΟΡΑΚΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ

Κοράκι κάνει επίθεση σε γερακίνα στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 11 Μαίου 2018. Η γερακίνα εισέβαλε στην περιοχή κυνηγιού για τα κοράκια και αυτά προσπάθησαν να την απωθήσουν από την περιοχή τους.

Μνημείο πεσόντων αστυνομικών στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας



Μνημείο πεσόντων αστυνομικών ανήγειρε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας στον αύλειο χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας.

ΚΑΛΑΜΟΚΑΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ

Καλαμοκανάδες στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Παρασκευή 11 Μαίου  2018.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Άποψη του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ναυπλίου ,Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΓΩΝΙ




Αρσενικό παγώνι στο πάρκο του Ναυπλίου, Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.Το παγώνι είναι πτηνό της οικογένειας των φασιανιδών, της τάξης των ορνιθόμορφων. Κατάγεται από τα δάση της Νότιας Ινδίας. Στην Ευρώπη ήρθε από την αρχαιότητα και εξημερώθηκε με άγνωστο τρόπο. Ήταν γνωστό στη Μεσοποταμία, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ήταν πιστευτό ότι το προστάτευαν οι Θεοί και ήταν συνηθισμένο να βρίσκεται στους ναούς και στις αυλές των πλούσιων σπιτιών. 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μαυρολαίμης στην παραλία του Αγίου Νικολάου Καραθώνας Ναυπλίου, Παρασκευή 11 Μαίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΑ ΤΙΡΚΟΥΑΖ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ




Η πανέμορφη παραλία της Καραθώνας με τα τιρκουάζ νερά της μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ναυπλίου, Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΓΟΥΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ




Μία σαύρα το είδος Γουστέρα της Πελοποννήσου (Podarcis peloponnesiacus), σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 11 Μαίου 2018. Η σαύρα τα 10-12  εκατοστά  μήκος  χωρίς την ουρά η οποία είναι περίπου διπλάσια του σώματος. Τρέφεται με ασπόνδυλα. Τα θηλυκά γεννούν 1-6 αυγά κάθε φορά. 

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΔΡΙΑΝΟ (ΚΑΤΣΙΓΚΡΙ)




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ  ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ


Από τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγίου Αδριανού( Κατσίγκρι) γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στον Σταυρεπίστεγο Ιστορικό Ιερό Ναό των Αγ. Αδριανού και Ναταλίας θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ προς τιμήν της Αποδόσεως του Πάσχα.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ





Μαύρα σύννεφα κάλυψαν την πόλη του Ναυπλίου λίγο  πριν την καταιγίδα στην πόλη, Πέμπτη 10 Μαΐου 2018.

ΑΡΓΟΣ -ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ




Έντονη βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλάζι έπληξε την περιοχή του Άργους και της Νέας Κίου ,Πέμπτη  10 Μαΐου 2018. Δρόμοι προς στιγμήν πλημμύρισαν, δυσχεραίνοντας την κίνηση τόσο των πεζών όσο και των αυτοκινήτων. Από την χαλαζόπτωση δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε υποδομές, ενώ όσο αφορά τις καλλιέργειες το μέγεθος των ζημιών θα φανεί  τις επόμενες ημέρες.

ΝΑΥΠΛΙΟ -ΑΣΠΡΩΚΟΛΙΝΑ

Ένα  μεταναστευτικό πτηνό το είδος ασπροκωλίνα κάθεται σε δένδρο σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 10 Μαΐου 2018.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Μία πεταλούδα  το είδος Erebia melas, μαζεύει γύρη από  γαιδουράγκαθο σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 10 Μαΐου 2018. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΧΗΝΑ ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ




Μία χήνα από το πάρκο της πόλης του  Ναυπλίου ξέφυγε από τον προστατευμένο χώρο που βρίσκονται οι χήνες και οι πάπιες και έκανε βόλτες  στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 10 Μαΐου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου