Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Η πόλη του Άργους γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό




Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Άργους τιμά τον προστάτης Άγιο Πέτρο επίσκοπο Άργους τον θαυματουργό. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 2 Μαΐου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Κισάμου και  Σελίνου Αμφιλοχίου καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Ρόδου Κυρίλλου , Μαρώνειας και Κομοτηνής  Παντελεήμων,  Άρτης Καλλινίκου του Αργολίδος Νεκταρίου και του επισκόπου Ολύμπου Κυρίλλου βοηθού της Μητροπόλεως Ρόδου.  Ο εφημέριος του Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος  Σελλής και πρόεδρος του ΙΣΚΕ  ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες  της πολιτικές αρχές του τόπου καθώς κι όλους τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΓΑΤΑ



Μία γάτα κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 2 Μάιου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΓΕΡΑΚΙ




Ένα γεράκι το είδος κιρκινέζι κάθεται στη φωλιά του σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΜΙΚΡΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ




Ένα μικρό σπουργίτι έπεσε από τη φωλιά του προσπαθώντας να μάθει να πετάει σε τοποθεσία στην πόλη του Άργους, Τετάρτη  2 Μαΐου 2018.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ




Αρχιερατική θεία λειτουργία  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα ,επί της εορτής της  ανακομιδής  των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας , τελέσθηκε στο  ορεινό χωριό  Μαλαντρένι Αργολίδος.  Κατά  τον  φετινό εορτασμό  στον ενοριακό ναό του Αγίου Αθανασίου  την παραμονή της εορτής έγινε  η υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου  από την ακριτική  μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου . Το ιερό λείψανο μετέφεραν οι ιερείς του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Χιμπατζής στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο, Τρίτη 2 Μαίου 2018.

Δύο κρουαζιεροπλοια σήμερα στο Ναύπλιο με 870 επιβάτες

Δύο κρουαζιεροπλοια σήμερα στο Ναύπλιο με 870 επιβάτες
Δυο κρουαζιεροπλοια βρίσκονται σήμερα Τετάρτη 2 Μαϊου 2018, αρόδο στην είσοδο του λιμανιού του Ναυπλίου.

Πρόκειται για το EUROPA με σημαία Μπαχάμες κατασκευασμένο το 1999 προερχόμενο από τον Πειραιά και φιλοξενεί 520 επιβάτες. Διαθέτει 7 εστιατόρια και 6 bar στα 7 καταστρώματά του.

O Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας στην εορτή του Αγίου Αθανασίου στο ορεινό Μαλαντρένι Αργολίδος

Αργολίδα: O Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας στην εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Μαλαντρένι (βίντεο)
 Στις 2 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πανηγυρίζει όλος ιδιαιτέρως ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο ορεινό Μαλαντρένι Αργολίδος.

Τον Άγιο Αθανάσιο γιόρτασαν στο Κουρτάκι




Πανηγυρικά εορτάστηκε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό ναό στο δημοτικό διαμέρισμα Κουρτακίου στο Δήμο Άργους Μυκηνών.

Πρόκειται για ένα Βυζαντινό μνημείο με πολύ μεγάλη ιστορία . Είναι αφιερωμένο εξαρχής στον Άγιο Αθανάσιο τον λεγόμενο Μάη Θανάση .

Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά στο Βόρειο Λονδίνο




Ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού, Βορείου Λονδίνου, υποδέχθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Περισσότεροι από 1500 πιστοί, μία τεράστια κοσμοσυρροή, έσπευσαν να προσκυνήσουν και να δεχθούν την θαυματουργική χάρη του Αγίου.  Έλληνες από Ελλάδα και Κύπρο, Ρώσοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Πολωνοί αλλά και Βρετανοί πολίτες έδωσαν τα ονόματα των συγγενών τους, ασθενών και υγιών, να διαβαστούν μπροστά στην Ιερά και γεμάτη Αγάπη Χριστού καρδιά του Αγίου, κατά τη διάρκεια της Παρακλήσεως που ετελέσθη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου, ο οποίος και συνόδευσε τα Ιερά Λείψανα στη Μ.Βρετανία.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το πέταγμα του Μπούφου, Τρίτη 1 Μαίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ




Βούλιαξε η πόλη από Τουρίστες λόγω της Αργίας της Πρωτομαγιάς , Τρίτη 1 Μαΐου 2018.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ




Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν φαγητό διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο για την Πρωτομαγιά, Τρίτη 1 Μαΐου 2018.Η εκδήλωση είχε μουσική, χορό, και πολλά σουβλάκια αναψυκτικά ακόμη και παγωτά. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς ενώ πολλοί ήταν αυτοί που συνδύασαν και το πρώτο τους καλοκαιρινό μπάνιο στην όμορφη παραλία του Ναυπλίου.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

ΠΤΩΣΗ ΝΕΑΡΟΥ ΑΝΔΡΑ ΑΠΟ ΥΨΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




 Τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ μεταφέρουν νεαρό άνδρα που έπεσε για άγνωστο λόγο από ύψος 8 μέτρων στην παραλία του Ναυπλίου απέναντι από την καστρονησίδα Μπούρτζι ,Δευτέρα 30 Απριλίου 2018. Ένας νεαρός άνδρας 26 ετών έπεσε από μεγάλο ύψος στην παραλία Ναυπλίου με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

ΤΟ ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου