Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ - 85ΧΡΟΝΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ

Τραγωδία στη Καραθώνα Ναυπλίου από διαρροή υγραερίου - 85χρονη έχασε τη ζωή της - Η κόρη της σε κρίσιμη κατάσταση (βίντεο)
 Μία ηλικιωμένη γυναίκα 85χρόνων η Α.Λ. έχασε τη ζωή της ενώ η κόρη της 58 ετών Ε. Λ. νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από διαρροή υγραερίου σε οικία στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο.

ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ -ΔΕΛΦΙΝΙΑ




Δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο στην Αττική, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018.Τα δελφίνια ζευγαρώνουν, γεννούν, θηλάζουν και μεγαλώνουν τα μικρά τους μέσα στο νερό.  Η κύηση διαρκεί 12 μήνες. Κατά τον τοκετό, το μωρό συνήθως βγαίνει με την ουρά. Τα νεογέννητα είναι περίπου 1 μέτρο και ζυγίζουν 11 - 12 κιλά. Το μικρό θηλάζει για περίπου 2 χρόνια. Στους 4 μήνες, το μικρό μπορεί  να τρώει επίσης και ψάρι. Τα μικρά μένουν με τη μητέρα τους  για 3 - 6 χρόνια. Η αλλοίωση του φυσικού τους περιβάλλοντος, η αντιπαράθεση με τους ψαράδες, η ρύπανση της θάλασσας, η θανάτωσή τους (για τροφή ή δολώματα σε ορισμένες περιοχές), οι ιογενείς επιδημίες, η μεγάλη έκθεση σε τοξίνες, η εμπλοκή σε δίχτυα και η σύγκρουση με πλοία.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Σταγόνες βροχής πάνω σε πευκοβελόνες  στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΧΑΜΗΛΗ ΝΕΦΩΣΗ




Χαμηλή νέφωση μετά την βροχή στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018.

Εκοιμήθη ο μακαριστός ιερέας π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης

Εκοιμήθη ο μακαριστός ιερέας π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης
 Μια αγιασμένη ψυχή μετέστη απόψε από κοντά μας για τον ουρανό που τόσο πόθησε... Ο π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης, ο παπα-Κώστας ΜΑΣ, έφυγε μέρα Κυριακή μέσα στην αναστάσιμη χαρά, ως άνθρωπος που σκόρπιζε παντού τη χαρά σε κάθε του βήμα!

2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βυζαντινών-Θρησκευτικών Ύμνων στον Δήμο Επιδαύρου




Η Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου, ο Δήμος Επιδαύρου και η Ιερά Μητρόπολη  Αργολίδος, διοργάνωσαν  Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικών και Βυζαντινών Ύμνων από της 4-6 Μαΐου. Το φεστιβάλ   διεξήχθη  για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό ναό του Αγίου Βασιλείου.

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
ΝΑΥΠΛΙΟΝ Tηλ. 2752025100


Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενήσουμε στο ναό μας κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 23  Μαΐου το Τίμιο Λείψανο της αριστεράς χειρός της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα - Αγίου Όρους,    προς ευλογία και αγιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου