Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Η εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από το Άγιο Όρος στην πόλη του Άργους

Η εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από το Άγιο Όρος στην πόλη του Άργους (βίντεο)
Ο ιστορικός Ναός του Τιμίου Προδρόμου Άργους υποδέχθηκε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Γιόρτασαν στο Ναύπλιο τους Αγίους Πάντες στο ιστορικό εκκλησάκι σπήλαιο

Γιόρτασαν στο Ναύπλιο τους Αγίους Πάντες στο ιστορικό εκκλησάκι σπήλαιο (βίντεο)
 Σε φυσική σπηλιά ανατολικά της συνοικίας Πρόνοιας, έχει διαμορφωθεί ο μικρός ναός των Αγίων Πάντων. Ο ναός αυτός ήταν ο πρώτος κοιμητηριακός ναός του Ναυπλίου έως και το 1856.

Με περισσότερους από 500 αθλητές πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στίβου που διοργάνωσε το Σωματείο Αργολίδα 2000


 


Με την συμμετοχή 500 μικρών αθλητών το σωματείο ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2000 διοργανώσε αγώνες στίβου ακαδημιών ηλικίας 4-12 ετών στο Δ.Α.Κ. Ναυπλίου στις 2 Ιουνίου 2018.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ



ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

20:15 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα επακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ

Η παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Σάββατο 2 Ιουνίου 2018.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου Ναυπλίου και της Ένωσης Πυροσβεστών  Αργολίδας διοργανώθηκε  αιμοδοσία το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στο χώρο του  Λιμεναρχείου.  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της διακεκριμένης Dr Καλοδήμου . Βασιλικής, για μία γιορτή Αγάπης, προσφοράς, καλού παραδείγματος και αλληλεγγύης.
Ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Σπύρος Μαρίνος τόνισε: "Ας δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να δείξουμε τη δύναμη της Ανθρωπιάς, των αξιών που πρεσβεύουμε και του έμπρακτου ενδιαφέροντος στο διπλανό μας". Τις εγκαταστάσεις του Λιμεναρχείου όπου και διεξήχθη η εθελοντική αιμοδοσία επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κος Δημήτρης Καμπόσος

ΟΙ ΙΤΑΛΙΔΕΣ «ΚΟΥΚΛΕΣ» ΤΟΥ VETERAN CLUB VALLE D’ITRIA ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Στην πόλη του Ναυπλίου αυτοκίνητα αντίκες προερχόμενες  από την Ιταλία, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018. Πρόκειται για το «Veteran Club Valle D’itria» που αποτελείται από κατόχους και λάτρεις παλιών αυτοκίνητων. Το Club πραγματοποιεί τακτικά εκδρομές έξω από τα σύνορα της Ιταλίας.  Στη φετινή τους εξόρμηση πραγματοποιούν τον γύρο της Πελοποννήσου από τις 29 Μαΐου έως και τις 3 Ιουνίου 2018 .Τα πληρώματα των αυτοκίνητων διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο της πόλης του Ναυπλίου. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Παλαμήδι και τους αρχαιολογικού χώρους της περιοχής. Στο λιμάνι της πόλης παρατάχθηκαν προς τέρψιν των οφθαλμών ντόπιων και επισκεπτών, ενώ οι εικόνες με τις «κούκλες» μπροστά στο Μπούρτζι, θα παραμείνουν μοναδικές.

"ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ" ξύπνησαν μνήμες στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος της Κατερίνας Παπαδριανού




Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” και η Ένωση Συγγραφέων-Λογοτεχνών Αργολίδας παρουσίασαν το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του Βουλευτικού , το ιστορικό μυθιστόρημα της εκπαιδευτικού Κατερίνας Παπαδριανού “ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ”.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ -ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ




Οι αχτίνες του ήλιου περνούν μέσα από τα σύννεφα στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018.

ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ ΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ




Πυρκαγιά εκδηλώθηκε  την  Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018  στην περιοχή των Λευκακίων του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε κτήμα με πορτοκαλιές  κοντά στην διασταύρωση του δρόμου προς Δρέπανο. Η πυρκαγιά  κατέκαψε έκταση 5,5 στρεμμάτων, ενώ στον τόπο της φωτιάς  έσπευσαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής Ναυπλίου.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΦΩΛΙΑ ΠΤΗΝΟΥ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ




Ένα πτηνό το είδος καλογεράκος , έφτιαξε την φωλιά του στην πρόσοψη του Μουσουλμανικού  Ιεροδιδασκαλείου, Μεντρεσέ , στο Ναύπλιο, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018. Το κτήριο φτιάχτηκε την Β’ Οθωμανική περίοδος  στο Ναύπλιο, τα τέλη 18ου– αρχές 19ου αιώνα. Το κτήριο  συνδέεται άμεσα με το παρακείμενο τέμενος του Αγά Πασά, το μετέπειτα Βουλευτικό, με το οποίο φαίνεται ότι αποτελεί μία ενότητα. Στην πρόσοψη του κτηρίου έχουν φτιάξει φωλιές πάρα πολλά σπουργίτια και ένα ζευγάρι καλογεράκων. 

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ-ΓΕΡΑΚΙ

Ένα γεράκι κάθεται σε στύλο σημαίας στο κάστρο Παλαμήδι στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ





Τουρίστες με το κανό τους στην παραλία του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΓΛΑΡΟΣ



Ψαροπούλι το είδος γλάρος ,πετά στο γαλάζιο ουρανό του Ναυπλίου, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2108.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου