Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ




Συνεχίζονται οι πτώσεις βράχων στην παραλία της  Αρβανιτιάς στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018. Μετά από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις και την τελευταία κατολίσθηση στο γύρο της Αρβανιτιάς έπεσαν κι άλλα βράχια και πέτρες καθώς κι ένα μεγάλο δένδρο . Το λιμενικό ταμείο του δήμου Ναυπλιέων έχει αποκόψει την πρόσβαση στους  περιπατητές  στο σημείο για την αποφυγή στοιχήματος. Πάντως αρκετοί είναι αυτοί που αγνοούν τις απαγορευτικές σημάνσεις και  διέρχονται στο χώρο. Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος έχει καλέσει  σε σύσκεψη  για το θέμα με ειδικούς Γεωλόγους από το ΙΓΜΕ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΓΕΜΙΣΕ ΝΕΡΟ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΞΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ
Γέμισε με νερό ο ποταμός Ξεριάς στο Άργος  μετά από τις συνεχείς βροχοπτώσεις στα ορεινά της Αργολίδος, Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018. Οι τελευταίες δυνατές καταιγίδες στην Αργολίδα ,γέμισαν με νερό τα ποτάμια ,πράγμα ασυνήθιστο για την εποχή.  Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οδηγοί και πεζοί αυτές τις ημέρες με την κακοκαιρία και την έντονη βροχόπτωση που κατά τόπους σημειώνεται στην Αργολίδα. Όσοι διέρχονται μέσα από κοίτες χειμάρρων, ρεμάτων ή ποταμών θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στα νερά που μπορεί να κατεβάζουν, ακόμα και αν στην περιοχή τους δεν έχει σημειωθεί βροχόπτωση.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΦΕΓΓΑΡΙ




Το φεγγάρι πάνω από το Ναύπλιο όπως φαίνεται κατά την Ανατολή του λίγες ημέρες πριν την Πανσέληνο του Ιουνίου, Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ SILVER WHISPER




Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Silver Whisper με σημαία Μπαχάμες της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Silversea Cruises (που εδρεύει στο Μονακό και με γραφεία σε όλο τον κόσμο), κατέπλευσε στο Ναύπλιο , Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ




Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στην περιοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών με την βροχή να πλημμυρίζει υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών, Κυριακή 24 Ιουνίου 2018. Η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε αντλήσεις υδάτων στην οδό Ηρακλέους και Θεάτρου μέσα στην πόλη του Άργους. Επίσης τα συνεργεία της πυροσβεστικής έκανε αντλήσεις υδάτων στην Δαλαμανάρα κοντά στο υποσταθμό της ΔΕΗ  και στο χωριό Λάλουκα σε οικίες.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ




Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αργολίδα συνοδευόμενη από δυνατές αστραπές και κεραυνούς, Κυριακή 24 Ιουνίου 2018. Η ισχυρή βροχόπτωση πλημμύρισε δρόμους και αυλές σπιτιών σε αρκετές περιοχές στο Ναύπλιο και το Αργος . Στο χωριό Λάλουκα στο Δήμο Άργους Μυκηνών δυο σπίτια στη είσοδο του χωριού πλημμύρισαν με την πυροσβεστική να κάνει άντληση υδάτων. Επίσης ένας δρόμος μέσα στη πόλη του Άργους η οδός Σεφέρη έκλεισε προς στιγμής από τα νερά της βροχής.


ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΜΑΧΑΩΝ (PAPILIO MACHAON)




Μία πεταλούδα παπίλιο Μαχάων  σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 24 Ιουνίου 2018. Η πεταλούδα έχει  πάρει το όνομά της από τον Μαχάωνα, που  ήταν μυθικός ιατρός (δευτερεύων θεός – ημίθεος) των Αχαιών στην εκστρατεία κατά της Τροίας,  γιος του Ασκληπιού και της Ηπιόνης. Έχει δυνατό και πολύ γρήγορο πέταγμα, τα δε φτερά της είναι κίτρινα με μαύρες γραμμές και σε κάθε διχάλα της ουράς της υπάρχει ένα κόκκινο «μάτι» για αποπροσανατολισμό των εχθρών της. Το άνοιγμα των φτερών της μπορεί να φτάσει και τα 10 εκατοστά. Είναι από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη πεταλούδων της Ευρώπης.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ




Ένα ωδικό πτηνό το είδος καρδερίνα κάθεται σε δένδρο σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ- ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΤΑΓΜΑΤΟΣ

Πτηνά το είδος κουρούνες ,μαθαίνουν στα μικρά τους να πετούν σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Σέρφερ στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.
Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΥΚΝΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΡΟΧΗΣ




Σύννεφα βροχής πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, Σάββατο 23  Ιουνίου 2018.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ




Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο  23 Ιουνίου  2018 στον Γαλατά Τροιζηνίας. Η πυρκαγιά εντοπίστηκε κοντά στο Λεμονοδάσος στην περιοχή Άρτιμο και καίει αγροτοδασική έκταση με ελιές και πεύκα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν οχήματα από το Κλιμάκιο Τροιζήνας με ενισχύσεις σε οχήματα και προσωπικό από την Πυροσβεστική Ναυπλίου και το κλιμάκιο Κρανιδίου.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΑΒΟΥΡΙΑ




Καβούρια ψάχνουν για τροφή στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Σάββατο 23 Ιουνίου 2018.

ΝΑΥΠΛΙΟ-Ο ΒΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ




Ο αμμώδης βυθός της παραλίας Καραθώνας στο Ναύπλιο, Σάββατο 23 Ιουνίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου