Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Δημήτρης Κωστούρος από την Ολυμπιάδα Ρομποτικής: "Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας"




Περιφερειακό Διαγωνισμό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018 συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων με τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Σταύρο Κωτσάκη, ως υπεύθυνο του WRO Hellas στην Πελοπόννησο, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO .

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ NAFPLIO ENERGY TRIATHLON 2018




Ο Δήμος Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου διοργάνωσαν με συνδιοργανωτές τους αθλητικούς συλλόγους Ν.Ο.ΝΑΥΠΛΙΟΥ & Κ.Ο.ΝΑΥΠΛΙΟΥ «ΕΥΡΟΣ» τους αγώνες Τριάθλου – Multisports «NAFPLIO Energy Triathlon» την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Σε εξέλιξη οι προληπτικοί έλεγχοι στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ναυπλιέων



Από χθες Παρασκευή 15/6 στο Κοινωνικό Ιατρείο Ναυπλίου πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος για όσους είναι εγγεγραμμένοι αλλά και όχι μόνο σε αυτούς.
Οι ειδικότητες που κάποιος μπορεί να επισκεφθεί πάντα κατόπιν ραντεβού είναι αυτές του Παιδοκαρδιολόγου, Καρδιολόγου, Δερματολόγου αλλά και όσοι έχουν πρόβλημα με το κάπνισμα και είναι διατεθειμένοι να το κόψουν. 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ




Πυκνά σύννεφα ανοιχτά του Ναυπλίου , Σάββατο 16 Ιουνίου 2018. Η κακοκαιρία «Μίνωας» πλήττει την χώρα μας από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 15 Ιουνίου, με βροχές και καταιγίδες που έχουν ήδη προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Διακοπές ρεύματος, πλημμύρες τοπικού επιπέδου και περιορισμένες καταστροφές συμπεριλαμβάνονται σε αυτές

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Πολίτες του Ναυπλίου ανάρτησαν πανό με συνθήματα για την Μακεδονία στο κέντρο της πόλης  στο χώρο της Λαϊκής αγοράς , Σάββατο 16 Ιουνίου 2018.

ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ




Λιοντάρια της Ανγκόλας  (Panthera leo bleyenberghi) στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο στην Αττική, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018. Τα Λιοντάρια προέρχονται από το  Ζαΐρ, Ζάμπια, Ανγκόλα. Είναι σαρκοφάγο ζώο .

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΤΗΝΟ ΚΙΣΣΑ




Ένα πτηνό το είδος κίσσα κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018. Η κίσσα είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Κορακιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Garrulus glandarius και περιλαμβάνει 35 υποείδη. Η λατινική επιστημονική ονομασία του γένους, Garrulus, προέρχεται από το ρήμα garrio «ομιλώ ακατάπαυστα, φλυαρώ»,  αλλά με ρίζα την πανάρχαια, ομηρική λέξη γήρυς ή γάρυς «φωνή, λόγος, κραυγή».  

ΘΑΛΑΣΣΟΣΦΥΡΙΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ

Θαλασσοσφυρίχτες στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΧΕΛΙΔΟΝΙ

Χελιδόνι πετά στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πτηνά το είδος φλώρος κάθεται σε τοποθεσία στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων εγκαινίασαν το νέο κέντρο ρομποτικής στο Ναύπλιο





 Ο Δήμος Ναυπλιέων περνά και επίσημα στον «αιώνα της ρομποτικής» με τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην πόλη του Ναυπλίου τα οποία θα πραγματοποιήθηκαν  την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018,στο ΕΠΑΛ Ναυπλίου. Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο οποίος ευχήθηκε ότι καλύτερο για το νέο κέντρο ρομποτικής του δήμου Ναυπλιέων.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Η ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΔΥΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Ο ήλιος δύει στην πόλη του Ναυπλίου δημιουργώντας μία πανδαισία χρωμάτων , Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΟΠΙΟ

Γιοτ  στο λιμάνι του Ναυπλίου ,Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018.

ΜΕ ΜΠΟΥΓΕΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ




Με μπουγέλα και χαμόγελα έληξε η σχολική χρονιά για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων στο Άργος, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 .Στην τεχνητή λίμνη της πλατείας Αγίου Πέτρου στο Άργος έγιναν και φέτος τα καθιερωμένα μπουγέλα από μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, μετά και την επίσημη λήξη της σχολικής χρονιάς. Τα μικρά παιδιά το χάρηκαν αφάνταστα ενώ δεν έλειψαν και οι βουτιές.

ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ SEABOURN ODYSSEY ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Αρόδο ανοιχτά του Ναυπλίου βρίσκεται  το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey με σημαία Μπαχάμες, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018. Η Ναυπήγηση του πλοίου έγινε το 2009 το μήκος του είναι 198μέτρα και πλάτος 25,60μέτρα και μεταφέρει 490 άτομα. Το πλοίο προέρχεται από το Γύθειο και θα αναχωρήσει  από το Ναύπλιο το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου