Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


STUDIO B&G
Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στο Ναύπλιο, εορτάστηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, για να τιμήσουν την Παναγία μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στο Ιερό Ναό της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ».  Ουρά ατέλειωτη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα  της ημέρας της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Θαυματουργική Εικόνα της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού ιερά εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος .Φέτος όπως και πέρυσι   συμμετείχαν κατά την περιφορά, με τη μέριμνα του Εφημερίου της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, πρωτοπρεσβυτέρου Ελευθερίου Μίχου, η φιλαρμονική του δήμου ναυπλιέων,το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΤΑ ΦΙΧΤΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


STUDIO B&G
Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου  Καλλινίκου τελέσθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου 2014 στον  ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Φιχτίου . Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η περιφορά  της εικόνας του Ευαγγελισμού στο χωριό παρουσία του  Δημάρχου Δ. Καμπόσου καθώς και πλήθος πιστών.


ΝΑΥΠΛΙΟ- ΒΡΟΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Μία παπαρούνα με σταγόνες  από τη βροχή  που έπεσε στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 24 Μαρτίου 2015.

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΛΙΛΙΠΟΥΤΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


STUDIO B&G
Τίμησαν την 25 Μαρτίου οι μικροί μαθητές του δεύτερου παιδικού σταθμού Ναυπλίου με παρέλαση που έκαναν μπροστά στους γονείς τους . Οι λιλιπούτιοι μαθητές  είπαν επετειακά τραγούδια, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και  με πολύ υπερηφάνεια απήγγειλαν τον Εθνικό Ύμνο κρατώντας το καθένα από μία Ελληνική σημαία.

24 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης για την Παγκόσμια ημέρα κατά της Φυματίωσης. Η 24η Μαρτίου καθιερώθηκε από τoν Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Ένωση κατά της Φυματίωσης και των Νόσων του Αναπνευστικού Συστήματος ως Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης. Η ημέρα αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση αλλά και στην ανάληψη δράσεως κατά της φυματίωσης.

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ ΚΑΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ


Μία ανθισμένη καϊσιά μέσα στην ομίχλη που επικρατεί λόγω χαμηλού Βαρομετρικού στην πόλη του Ναυπλίου , Τρίτη 24 Μαρτίου 2015.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΥΚΝΗ ΟΜΙΧΛΗ

Πυκνή ομίχλη κάλυψε τα πάντα στην πόλη του Ναυπλίου ,Τρίτη 24 Μαρτίου 2015. Το κάστρο Παλαμήδι όπως φαίνεται μέσα στο πέπλο ομίχλης.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑΣ


STUDIO B&G ΑΠΕ//ΜΠΕ
Η ιστορία της Ακροναυπλίας ακολουθεί την ιστορική τύχη του Ναυπλίου που περιήλθε στους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Φράγκους, τους Ενετούς και τους Τούρκους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας. Συγκεκριμένα οι Ενετοί είχαν προβεί σε συστηματική νέα οχύρωση σύμφωνα με το νέο οχυρωματικό καθεστώς που είχε επιβάλει η ανακάλυψη της πυρίτιδας και η παράλληλη χρήση των πυροβόλων όπλων. Έτσι το 1502 επαύξησαν την οχύρωση με την κατασκευή του βορειοανατολικού πύργου που βλέπει προς το Παλαμήδι καθώς και τον αυτοτελή προμαχώνα στη δυτική πλευρά προς τον κόλπο στον οποίο και τοποθέτησαν πέντε μεγάλα ισομεγέθη πυροβόλα (κανόνια) τα λεγόμενα τότε «πέντε αδέλφια», εξ ου και η τότε ονομασία «κάστρο πέντε αδέλφια».

ΝΑΥΠΛΙΟ-Η ΠΟΛΗ

Μία γενική άποψη της πόλης του Ναυπλίου  από την παραλία, Τρίτη 24 Μαρτίου 2015. Σε τείχος στο Λιμάνι γράφτηκε με σπρέι η λέξη ‘’Σ’ ΑΓΑΠΑΩ’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου