Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Λόγω ανικανότητας, ο Δήμος Άργους δωρίζει μέχρι το 2050 τις κατασκηνώσεις Φαρμακά

Kataskhnosi
Η ανικανότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών να λειτουργήσει τις δημοτικές κατασκηνώσεις στο Φαρμακά, τον οδήγησε να τις παραχωρήσει στη Μητρόπολη Αργολίδος μέχρι το ...2050.
Τη στιγμή που δίνονται 60.000 ευρώ για την πενθήμερη εκδρομή στη Β. Ελλάδα, με πρόφαση την «αδελφοποίηση», τη στιγμή που το Καρναβάλι κοστίζει 65.000 ευρώ και 5.000 η δημιουργία της αφίσας του, τη στιγμή που η ΚΕΔΑΜ δίνει 5.000 για τη συναυλία Μπίγαλη - Πωλίνας, ο Δήμος επικαλείται οικονομική δυσχέρεια... Δεν μπορεί να συντηρήσει και να λειτουργήσει έναν πολύτιμο χώρο για φιλοξενία παιδιών, ιδιαίτερα από οικογένειες χαμηλών εισοδηματικών βαθμίδων οι οποίες δεν είναι σε θέση να παρέχουν στα παιδιά τους πρόσβαση σε καλοκαιρινές διακοπές.
Οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Άργους στην Αγία Παρασκευή Φαρμακά (κοντά στο Γυμνό) οι οποίες έχουν έκταση 9.200 τ.μ., λειτουργούσαν κάθε καλοκαίρι από το 1984 μέχρι το 2009, οπότε διέκοψε τη λειτουργία τους η προηγούμενη δημοτική αρχή.
Το δημοτικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της Μητρόπολης να παραχωρήσει δωρεάν το χώρο. Κατά ψήφισε ο Γ. Θεοδοσίου και «παρών» οι 7 σύμβουλοι του «Άλλου Δρόμου».
Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, η Μητρόπολη Αργολίδος για 5 χρόνια θα μπορεί να κάνει εργασίες συντήρησης– κατασκευής και για 30 χρόνια να λειτουργεί τις κατασκηνώσεις (η διαδικασία συντήρησης- κατασκευής χρονικά μπορεί να συντρέχει με την λειτουργία).
Η Μητρόπολη θα πρέπει αυτά τα 30+5 χρόνια να συμμετέχει οικονομικά, τουλάχιστον με 255.050 €, ενώ ο Δήμος δεν έχει καμία οικονομική υποχρέωση.
Όπως αναφέρει το 1ο άρθρο της σύμβασης:
Θα πρέπει να εκτελεστούν οι παρακάτω ενέργειες:
- Συντήρηση & προσαρμογή της υφιστάμενης κτιριακής υποδομής και γενικά των εγκαταστάσεων στις σύγχρονες απαιτήσεις της νομοθεσίας για λειτουργικότητα και ασφάλεια καθώς και προσθήκη των απαραίτητων νέων συμπληρωματικών εγκαταστάσεων
- Διαμόρφωση προαυλίου χώρου και υποδομών
- Εξοπλισμός εγκαταστάσεων
- Λήψη όλων των νομίμων αδειών για την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων, στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό και εν γένει λειτουργία αυτών.
Για την παρακολούθηση της τήρησης των όρων της σύμβασης συστήνεται μια Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης που θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους της Μητρόπολης και τον Δ. Καμπόσο.
Γ. Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου