Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ένας άνδρας κάνει βόλτα με το κανό του στην παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015. Ο καιρός  στην Αργολίδα έχει βελτιωθεί .

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΝΟΔΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Ανοιξιάτικο στιγμιότυπο από την  παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015.  

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Ο.Α.ΕΔ. ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


 
STUDIO B&G ΑΠΕ//ΜΠΕ
Μια έκπληξη περίμενε σήμερα τους μαθητές των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αργολίδας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) στην Πυργέλα Άργους, καθώς μαθητές του τμήματος Μαγειρικής της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ, μαγείρεψαν για αυτούς ένα πλήρες γευμα στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο Δομών.
 Οι μαθητές των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αυτή και καταχάρηκαν την εμπειρία και την συνεργασία στην παρασκευή του γεύματος, που περιελάμβανε παστίτσιο και σαλάτα,.
 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ

Μία πασχαλίτσα πάνω σε λουλούδι σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015.  Η πασχαλίτσα (επιστημονική ονομασία: Κοκκινέλλη η επτάστικτος, Coccinella septempunctata) είναι κολεόπτερο έντομο. Ανήκει στην οικογένεια Κοκκινελλίδες. Είναι επίσης γνωστό με τις ονομασίες λαμπρίτσα και κοκκινέλλη. Φθάνει σε μήκος τα 6 χιλιοστά. Τρέφεται με βλαβερά έντομα και για το λόγο αυτό θεωρείται ωφέλιμο ζώο για τους γεωργούς.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΙΑ ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

STUDIO B&G ΑΠΕ//ΜΠΕ 
Μία καρακάξα πάνω σε κεραμίδια οικίας στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015. Η καρακάξα είναι ξηροβατικό πτηνό, ενδημικό στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βορειοδυτική Αφρική, της οικογένειας των κορακοειδών. 

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Ένα παλιό αρχοντικό ,ανακαινισμένο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015. 

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ «ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1910 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


STUDIO B&G 
Η Π.Ε  Αργολίδας και η Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού παρουσίασαν  της αναστατική έκδοση  του βιβλίου «Αργολικόν Ημερολόγιον 1910», στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015. Για την αναστατική έκδοση  μίλησαν η  κα Σοφία Πατούρα, Ιστορικός, Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
και ο Γεώργιος Κόνδης, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών,Συγγραφέας. Την όλη εκδήλωση συντόνισε  ο οικονομολόγος Γεώργιος Γιαννούσης,  πρόεδρος της Αργολικής Βιβλιοθήκης. 
«Αργολικόν Ημερολόγιον 1910»
 

ΤΡΟΧΑΊΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΊΑ ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ


 STUDIO B&G
Τροχαίο ατύχημα έγινε σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 αργά το απόγευμα στον παράδρομο της οδού Κορυτσάς πίσω από το Κτηνιατρείο της 25 Μαρτίου στον περιφερειακό του Άργους.

ΘΥΜΑΤΑ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


STUDIO B&G
Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται σε καθημερινή βάση στο κέντρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας στην Αγία Τριάδα Μιδέας.

Οι εργαζόμενοι σε αυτό, καθημερινά σχεδόν, έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων και σοβαρών φθορών στα προσωπικά τους αυτοκίνητα.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ

Μία ομάδα περιπατητών –ερευνητών κάνει  πεζοπορία στα  τείχη της Ακροναυπλίας στα πλαίσια εκπαιδευτικής βόλτας στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ

Ένα ζευγάρι  πουλιών  το είδος Κοκκινολαίμης σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.

ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 2 - 0 ΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ - ΙΣΟΒΑΘΜΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ


 STUDIO B&G
Στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου βρέθηκε ο Παναργειακός, που επικράτησε 2-0 της Αχαϊκής στην έδρα του.
Ισοβαθμεί πλέον με τον Πανελευσινιακό που δεν αγωνιζόταν, καθώς είχε ρεπό.Το 1-0 στο έκανε στο 12ο λεπτό ο Κατσικοκέρης και στο 41ο ο Κοιλαράς έγραψε και το τελικό 2-0

1 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

O Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργάνωσαν το 1ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών στις 29 Μαρτίου  στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. Συμμετείχαν οι χορωδίες
-  Η Παιδική   χορωδία  του  Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ
-  Η παιδική- Νεανική  χορωδία Τροφώνιου Ωδείου Λιβαδειάς
-  Η παιδική- Νεανική  χορωδία Δήμου Μεταμόρφωσης
-  Η παιδική   χορωδία Τρίπολης
-  Η παιδική  χορωδία του Πολιτιστικού συλλόγου «Τελέσιλλα»  Άργους

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 3 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


 STUDIO B&G
 Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσουκαι η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων διοργάνωσαν τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας με θέμα «Φωτεινοί Παντογνώστες» (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2015). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου