Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Πόσο κόστισε στην ΚΕΔΑΜ η πενθήμερη εκδρομή των μαθητών στη Β. Ελλάδα

NgrubFdy5s0tSDi9BvUnXYE3Pp8jowkC-oztflNM4qgjIAsbXD6KWuUxC7VhvBirT
Σχεδόν 60.000 ευρώ κόστισε στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Άργους – Μυκηνών η πενθήμερη εκδρομή των μαθητών της 3ης Λυκείου στη Βόρεια Ελλάδα με την πρόφαση να επισκεφθούν την «αδελφοποιημένη» Βέροια και την Βεργίνα.
Το ακριβές ποσό είναι 59.532 ευρώ. Από αυτά, τα 20.350 δόθηκαν για τη μεταφορά των μαθητών και 34.500 για τη διαμονή σε ξενοδοχεία. Άλλες 4.682 ευρώ δόθηκαν για την ασφάλιση.
Η απόφαση στην ΚΕΔΑΜ πάρθηκε με ψήφους 9-2. Μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι του «Άλλου Δρόμου» Πάνος Νικολαράκος και Όθωνας Νικολόπουλοςλέγοντας τα εξής:
Για το θέμα αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχουμε ζητήσει από τη διοίκηση της ΚΕΔΑΜ, αφού είναι και βασική της υποχρέωση, τις συμβάσεις, τα τιμολόγια και την εξόφληση αυτώνγια τις διάφορες δαπάνες (μετακινήσεων, ασφάλισης, διαμονής κτλ) που αφορούν τις εκδρομές των μαθητών της 3ης Λυκείου στη ΒΕΡΟΙΑ στα πλαίσια της «αδελφοποίησης» που πραγματοποιήθηκαν τα 3 τελευταία έτη. Τα στοιχεία αυτά σχετίζονται άμεσα με το παρόν θέμα συζήτησης του σημερινού Δ.Σ.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι μέχρι σήμερα Δευτέρα, μέρα συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΑΜδεν έχουμε παραλάβει τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία ούτε κανένα άλλο σχετικό έγγραφο και εισηγήσεις για το εν λόγω θέμα του σημερινού συμβουλίου παρά το ότι με διαβεβαιώσατε με προηγούμενο ηλεκτρονικό μήνυμα σας ότι θα τα στείλετε έστω σήμερα το πρωί. Το γεγονός αυτό είναι απαράδεκτο, παράνομο και λαμβάνει χώρα επανειλημμένα.
Τώρα για την εν λόγω δαπάνη θεωρούμε ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο και τους σκοπούς της ΚΕΔΑΜ. Αφορά στην ουσία κάλυψη εξόδων της 5ήμερης εκδρομής της 3ης Λυκείου κάποιων σχολείων του Δήμου ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ η οποία δεν προβλέπεται ούτε από το αντικείμενο και τους σκοπούς της ΚΕΔΑΜ ούτε προβλέπεται από κάπου ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ ή οποιοσδήποτε Δήμος να πληρώνει έξοδα εκδρομών σχολείων. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα χρήματα δεν τα έχει η ΚΕΔΑΜ αφού έχει υψηλό χρέος απέναντι σε προμηθευτές της και στην ουσία είναι αυθαίρετη αύξηση του χρέους της ΚΕΔΑΜ και κατ' επέκταση του ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ.
Άλλωστε η ίδια τακτική από τη διοίκηση εφαρμόστηκε και τα δύο προηγούμενα προεκλογικά έτη όπου τα έξοδα των εκδρομών της 3ης Λυκείου των σχολείων του Δήμου χρεώθηκαν αυθαίρετα στην ΚΕΔΑΜ αφού «βαφτίστηκαν» ΕΞΟΔΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ με το Δήμο Βέροιας.
Μέχρι στιγμής η διοίκηση δεν μας έχει ενημερώσει, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας για τις οφειλές της σχετικά με τα έξοδα αυτά των εκδρομών τα οποία μαζί με τη σημερινή απόφαση υπολογίζονται στο ποσό των 150.000 ευρώ γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι όλα είναι πλέον χρέος της ΚΕΔΑΜ και κατ' επέκταση του ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ.
Επίσης δεν έχουμε δει οι επισκέψεις / εκδρομές αυτές να γίνονται αμφίδρομα και από τα Λύκεια της αδελφοποιημένης πόλης της Βέροιας ώστε να υπάρξει και κάποιο ανταποδοτικό όφελος για την οικονομία του ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου