Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ &ΠΛΕΙΑΔΕΣ: ΚΡΙΤΙΚΗ

πλειαδες
Άνεμος μακριά φυσά, παραμύθι αρχινά,
για να ανταμώσει με το πολυφωνικό τραγούδι στο Blackbox της Θεσσαλονίκης. Μια βραδιά ωδή στην παράδοση δια… φωνών εννιά γυναικών από δυο ξεχωριστές ομάδες. Οι Πλειάδες μελετούν την ερμηνεία της πολυφωνικής μουσικής, οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου τα λαϊκά παραμύθια και κατά καιρούς προσκαλούν τον κόσμο σε ταξίδια μέσα στο χρόνο. Τα δυο σχήματα

Ινδοί τουριστικοί πράκτορες επισκέφτηκαν το Ναύπλιο

Ινδοί tour operators στο Ναύπλιο
Ινδοί tour operators στο Ναύπλιο

Για άλλη μια φορά η μελισσοκομία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα οι μέλισσες της περιοχής μας "κέντρισαν" το ενδιαφέρον ενός λαού με μεγάλη παράδοση στην μελισσοκομία, των Ινδών. Στην Ινδία συναντάται ένα διαφορετικό είδος μέλισσας απ' αυτό που συναντάται στην Ελλάδα. Στην Ινδία βρίσκεται η γιγαντιαία μέλισσα apis dorsata η οποία φτιάχνει τεραστίων διαστάσεων ανοικτές φωλιές πάνω στα δέντρα του δάσους και η apis cerana η οποία είναι μικρότερη στο μέγεθος απ την δικιά μας μέλισσα την apis melifera, δίνει δε μικρότερη παραγωγή μελιού και είναι το είδος που "εκμεταλλεύονται" οι Ινδοί μελισσοκόμοι. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που νιώθω όταν βλέπω να υπάρχει έντονο αγροτουριστικό ενδιαφέρον για την μελισσοκομία στην περιοχή μας από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, από λαούς με διαφορετικά έθιμα και κουλτούρα οι οποίοι θέλουν να συνδιάσουν τις ομορφιές του Αναπλιού, την μεγάλη ιστορία της Αργολίδας και την αγροτική παραγωγή του τόπου μας.  Πορτοκαλιές, ελιές, αμπέλια και μελίσσια έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν τη θέση τους ανάμεσα στα προγραμματισμένα ταξίδια των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων του κόσμου και η www.landlife.gr  κάνει πολύ καλή δουλειά ως προς αυτό.

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Αθανασόπουλος από Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Κίου

athanasopoulos
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Νέας Κίου ανακοίνωσε ο Γιάννης Αθανασόπουλος.
Ο κ. Αθανασόπουλος επικαλέστηκε για την παραίτησή του λόγους υγείας.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ανέφερε: «Τους 7 μήνες που βρέθηκα στο τιμόνι του προέδρου της τοπικής κοινότητας, προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και να προσφέρω ότι μπορώ ούτως ώστε να τηρήσω τις προεκλογικές μου υποσχέσεις. Όμως ένα πρόσφατο περιστατικό επιβάρυνε κατά πολύ την υγεία μου και ύστερα από έντονο προβληματισμό και σκέψη να υποβάλω την παραίτησή μου. Αφήνω τη δημοτική κοινότητα σε καλά χέρια, στους άξιους συνεργάτες μου τους οποίους και ευχαριστώ για τη στήριξή τους σε ό,τι προσπαθήσαμε μέχρι σήμερα.
Θεωρώ ότι όλοι μας υπερβάλαμε εαυτούς διότι με τα πενιχρά μέσα τα οποία μας δόθηκαν καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας όσα υποσχεθήκαμε. Δηλαδή: Αξιοπρεπή καθαριότητα στους δημόσιους χώρους, άριστο δημοτικό φωτισμό, αξιόλογες υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή με παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας. Όλα τα παραπάνω έγιναν χωρίς μόνιμο εργατικό δυναμικό αλλά με φιλότιμες και άξιες θαυμασμού ενέργειες των χειριστών μηχανημάτων συλλογής απορριμμάτων, κλαδιών και αποφρακτικών.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς και να ξέρετε ότι από τη θέση του πολίτη αυτού του τόπου θα είμαι κοντά σας και όσο δύναμαι η βοήθειά μου θα είναι αμέριστη».
http://argolika.gr/index.php/2014-02-07-12-13-14/2013-10-18-08-28-40/2013-10-18-08-29-45/5554-pareththike-o-giannis-athanasopoulos

Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ - 21η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για 21η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού
21η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού,
Το ΚΚΕ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Φυλετικών Διακρίσεων, απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους Έλληνες εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους, που η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ανάγκασε να πάρουν ξανά το δρόμο της ξενιτιάς, αντιμετωπίζοντας και στις χώρες υποδοχής σοβαρά προβλήματα και διακρίσεις, σε όλα τα θύματα της σύγχρονης καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ιδιαίτερα απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους μετανάστες εργάτες που βιώνουν τη στυγνή εργοδοτική εκμετάλλευση, στους πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που ζουν ξεριζωμένοι στη χώρα μας σε άθλιες συνθήκες.
Πενήντα πέντε χρόνια μετά τη σφαγή των φοιτητών στο Σάρπβιλ της Νότιας Αφρικής, επειδή διεκδικούσαν τα δικαιώματα του μαύρου πληθυσμού από το καθεστώς του απαρτχάιντ, η ρατσιστική βία εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο.
Στην ίδια τη μητρόπολή του, τις ΗΠΑ, πληθαίνουν οι δολοφονίες Αφροαμερικανών από την Αστυνομία, που μένουν μάλιστα ατιμώρητες από τη 

3ος "Νέος Δρόμος" 2015


Τη Κυριακή 29 Μαρτίου και ώρα 11πμ , για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Νέο Σχολείο σε συνδιοργάνωση με το δήμο Άργους-Μυκηνών διοργανώνει το "Νέο Δρόμο". 
Στόχος είναι η ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδες και η ένταξη του αθλητισμού στον τρόπο ζωής όλων μας. 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορούν να μετέχουν όλοι (τα παιδιά με τη συνοδεία κηδεμόνα).
Αποστάσεις: 4χλμ και 8 χλμ

Αρωγοί: ΑΣ Νηρηίδα
Μαραθωνοδρόμοι δρομείς Αργολίδας 
Ελληνική ομάδα διάσωσης
Αργοναύτης Νέας Κίου
Fotoexelixi

NAFPLIO MARATHON - ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΒΙΝΤΕΟ

Το κομπολόι του παρελθόντος επιχειρηματική ιδέα του μέλλοντος

Το κομπολόι του παρελθόντος επιχειρηματική ιδέα του μέλλοντος
H ιστορία του κομπολογιού χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ πολλές χώρες διεκδικούν την καταγωγή του. Το κομπολόι στην Ελλάδα ιστορικά υπήρξε από τη μία σύμβολο γοήτρου και εξουσίας των προυχόντων και από την άλλη σήμα κατατεθέν των ανθρώπων του περιθωρίου.
Τα τελευταία χρόνια το κομπολόι βρήκε και πάλι την παλιά του αίγλη, χάρης τον κοΠολυχρόνη Ιερόπουλο, ο οποίος το 1998 άνοιξε το πρώτο κομπολογάδικο στην πόλη του Ναυπλίου.
Πώς όμως του ήλθε αυτή η τόσο εύστοχη ιδέα; "Είχα ανοίξει ένα παλαιοπωλείο στο Ναύπλιο. Σε ένα ταξίδι μου στη Ρωσία, κάνοντας μία βόλτα στα παζάρια, ήλθα για πρώτη φορά σε επαφή με το κεχριμπάρι, το οποίο και βρήκα ιδιαίτερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου