Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Αρχιερατικός  εσπερινός έγινε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου και πολιούχο Άργους, επί της εορτής των Χριστουγέννων.  Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος ,παρόντος και του μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ Ιακώβου καθώς και όλου του κλήρου της επαρχίας Άργους. Στο τέλος του εσπερινού διάβασε το μήνυμα του μητροπολίτη ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος , Χρυσόστομος Παπουλέσης. Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησε κι ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος καθώς κι ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Κωτσοβός.

H ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΛΙ ΕΨΑΛΛΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Με τις παραδοσιακές τους στολές ,έψαλλε   Κάλαντα από όλη την Ελλάδα ,η χορευτική ομάδα του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος Πελοποννήσου στην πόλη του Ναυπλίου σήμερα το απόγευμα .

ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Κάλαντα έψαλλαν σήμερα σε όλη την Ελληνική επικράτεια κι όχι μόνο μικρά παιδιά με τριγωνάκια τους.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΆΡΓΟΥΣ


Κάλαντα από την βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους άκουσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ Ιάκωβος. Η χορωδία με την συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων αποτελούμενη και από μικρά παιδιά τραγούδησαν στον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη της Αργολίδας βυζαντινά κάλαντα.
Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και έδωσε ως δώρο ημερολόγια της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας.
Στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης πήγε και η δημοτική φιλαρμονική Ναυπλίου όπου έπαιξε τα κάλαντα στον Μητροπολίτη και ευχήθηκε χρόνια πολλά. Ο Σεβασμιότατος, από τις λίγες φορές, κατέβηκε από το κτίριο στον δρόμο για να ευχηθεί στα παιδιά της φιλαρμονικής από κοντά και να τους δώσει από τα χεριά του τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗΤΟΥΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Σήμερα παραμονή Χριστουγέννων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος επισκέφτηκε μαζί με τον θεματικό αντιπερειφεριάρχη κ. Πουλά το συσσίτιο του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για να δει από κοντά το μεγάλο έργο που επιτελούν ο Ιερέας του ναού Πατέρας Ελευθέριος Μίχος μαζί με τους  εθελοντές που καθημερινά φροντίζουν και μοχθούν για να ετοιμάσουν το συσσίτιο για όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Να σημειωθεί πως συο συσσίτιο της Ευαγγελίστριας τρώνε καθημερινά γύρω στα 150 άτομα. Κατόπιν ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε την ιματιοθήκη της αγάπης του ιερού ναού και είδε κι εκεί από κοντά με πόσο φροντίδα οι εθελοντές τακτοποιούν και διανέμουν τα ρούχα σε όποιον τα έχει ανάγκη. Κι όπως είπε ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης << Ο χώρος μοιάζει πιο πολύ με μαγαζί πώλησης ρούχων…>> Τέλος ο κ.Χειβιδόπουλος ζήτησε από τον πατέρα Ελευθέριο να ευχαριστήσει εκ μέρους του, όλους τους εθελοντές που πράγματι επιτελούν ένα πολύ δύσκολο έργο και τόνισε με σημασία ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να βοηθήσουν έμπρακτα την τόσο αυτή σημαντική προσπάθεια.

ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΜΧ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ


Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον δήμαρχο Ναυπλιέων, η δημοτική φιλαρμονική υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θ.Αντωνιάδη σήμερα το πρωί στο δημαρχείο του Ναυπλίου.
Ο δήμαρχος Δ.Κωστούρος αφού ευχαρίστησε τα μέλη της φιλαρμονικής τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και δεν παρέλειψε να ρίξει και τον χριστουγεννιάτικο μποναμά στον κουμπαρά της φιλαρμονικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου