Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 2.250.000,00 €
Ειδικότερα,
1. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.980.000,00 €
H Aγία Mονή βρίσκεται λίγο έξω από τον οικισμό Άρεια Nαυπλίας, N. Aργολίδας, και είναι χαρακτηρισμένη με το B.Δ. 19-4-1921 (ΦEK 68/A/26-4-1921) ως προέχον βυζαντινό μνημείο.
Στόχος του έργου είναι η συντήρηση και αποκατάσταση του Καθολικού καθώς και η αποκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός της βορειδυτικής πτέρυγας της μονής και η απόδοση της αρχικής λειτουργικής μορφής και οργάνωσής της, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια τη συνοδεία των μοναχών.
Παράλληλα, στοχεύει στην διάσωση του μνημείου και στην σταδιακή επαναλειτουργία της μονής, η οποία ανήκει σε ένα δίκτυο σημαντικών ιστορικών ναών και μονών της περιοχής του Δήμου Ναυπλιέων.
Η πράξη θα υλοποιηθεί σε δύο υποέργα:
1. Οι εργασίες της αποκατάστασης και ο εκσυγχρονισμός της βορειδυτικής πτέρυγας της Αγίας Μονής Αρείας εντάσσονται σε 1ο Υποέργο το οποίο θα εκτελεστεί με εργολαβία, την οποία θα δημοπρατήσει η ΔΑΒΜΜ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία των δημοσίων έργων (Ν. 3669/2008).
2. Οι εργασίες αποκατάστασης του Καθολικού εντάσσονται σε 2ο Υποέργο το οποίο θα εκτελεστεί με αυτεπιστασία από την 25η ΕΒΑ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Ν. 1418/1984, Ν. 1958/1991, Π.Δ. 99/1992, Ν. 3028/2002).

Πρωτοχρονιάτικες ευχές του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου



«Ο Δήμος έχει αλλάξει πορεία.
Αυτή τη χρονιά επιταχύνουμε»
«Αγαπητοί συνδημότες
Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά που δοκίμασε τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, μια χρονιά που δυσκόλεψε όλους τους Έλληνες.
Για το Δήμο μας, ευτυχώς, το 2012 έφερε την εκπλήρωση ενός μακροχρόνιου οράματος, μια Τουριστική Σχολή στο Άργος. Σε όλα τα επίπεδα η κατιούσα πορεία του παρελθόντος έχει αναστραφεί παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις ραδιουργίες των εχθρών της πόλης. Τους έχω πολλές φορές επαναλάβει πως δεν κάνουν κακό σε μένα, αλλά και στο Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου